NRK Meny
Finansminister Siv Jensen (Frp)
Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Statsbudsjettet 2017 i Innlandet

Oppsummert

Statsbudsjettet 2017 legges fram klokka 10 i dag. Slik ser det ut for Innlandet.

 • Kjøretøyhistorisk glede

  Norsk kjøretøyhistorisk museum i Lillehammer får 10 millioner kroner til nybygg på tomta til Norsk vegmuseum (bildet), i følge forslaget til statsbudsjett. Bakgrunnen er at de to muséene er slått sammen.

  En gammel buss utenfor Norsk vegmuseum i Lillehammer.
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Skjult bistandskutt

  Bistandsorganisasjonen Forut, med hovedkontor på Gjøvik, er misfornøyd med forslaget til statsbudsjett. Generalsekretær Morten Lønstad sier bistandsbudsjettet reelt sett blir kuttet fordi det foreslåtte beløpet ikke er blitt kompensert for prisvekst.

 • - Russisk rulett med unges framtid

  – Regjeringen spiller russisk rulett med de unges framtid når de ikke øremerker midler til skolehelsetjenesten. Det mener Dorthe Balke, leder av Elevorganisasjonen i Oppland. Hun frykter at pengene kan bli brukt til andre formål.

 • Refser bredbåndssatsing

  Ordførerne i Oppland samles 18. oktober for å drøfte hva de skal gjøre bredbåndssaken. Regjeringen har foreslått i alt 93 millioner kroner til bredbåndsutbygging i de delene av Norge det ikke er kommersielt grunnlag for ytterligere utbygging. Stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien (bildet) fra Senterpartiet mener at med en slik utbyggingstakt vil det ta 23 år før man får en akseptabel dekning.

  Anne Tingelstad Wøien
  Foto: PRIVAT
Regjeringen legger fram sitt forslag til statsbudsjett på Stortinget i dag.