NRK Meny
Normal

Sørlie i tet fra Tufsingdalen

Det var mr. Femundløpet, Robert Sørlie som dro først ut fra første sjekkpunkt i Tufsingdalen.

Første etappe i Femundløpet gar fra Røros til Tufsingdal. Her er det innlagt en obligatorisk hvile, på minst to timer.

Etter denne hvilen sendes spannene ut etter jaktstartprinsippet. Den som har brukt minst tid på de 7,5 milene fra Tufsingdal til Røros får dra først. Robert Sørlie brukte 4 timer og 19 minutter på distansen, og den tiden sørget for at han og hundene hans fikk være de første som satte av gårde mot Drevsjø.

(Saken fortsetter under bildet)

Robert Sørlies hundespann

Robert Sørlies var den første til å forlate Tufsingdal med retning Drevsjø.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Tett mellom spannene

Det var jevn kamp mellom flere av favorittene på vegen fra Røros, så det blir også tett og spennende i teten etter omstarten i Tufsingdalen:

Det er ca 60 kilometer til neste sjekkpunkt, på Drevsjø, og da vil forskjellen mellom spannene bli mer tydelig, siden noen vil stoppe for hvile, mens andre vil fortsette mot Søvollen.

Det er beregna at det vil ta fire til fem timer før hundespannene er på Drevsjø.

Inger-Marie Haalands hundespann

Inger-Marie Haalands hundespann på veg ut fra Røros.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Akan-pris til Kongsberg

    Akan-prisen, som er en pris som går til en virksomhet som har jobbet svært godt rusforebyggende, går i år til Kongsberg Defense and Aerospace. Akan kompetansesenter sier bedriften jobber svært systematisk med forebygging av avhengighetsproblematikk.

  • Russen får ikke nyte medbrakt

    Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.

  • Bøverdalen uten mobildekning

    Telenors mobilabonnenter i Bøverdalen i Lom risikerer å bli uten telefon hele denne uka. Det skriver GD. En sender er ute av drift på grunn av nedising, men så lenge det ikke er snøscooterføre i fjellet er det ikke mulig for Telenors å ta seg inn til stasjonen.