NRK Meny
Normal

Soldat truffet av vådeskudd

En befalsskoleelev i Rena leir er truffet i skulderen av et vådeskudd fra en medsoldat. Mannen skal være lettere skadet.

Vådeskudd i Rena Leir

Vådeskuddet skjedde i Rena leir tirsdag kveld. Det skal ha vært en medsoldat som løsnet skuddet.

Foto: Einar Langholen Schulstad / NRK

Eleven ved befalsskolen har det etter forholdene bra, og har tirsdag kveld snakket med sine pårørende, opplyser Forsvaret.

Oberstløytnant i Hæren, Aleksander Jankov sier til NRK i kveld at ulykken skjedde utendørs, men inne i leiren. Han forteller også at flere var til stede ved hendelsen.

– Ulykken skjedde da elever ved befalsskolen drev tørrtrening. Under treningen gikk det av et skudd fra et av våpnene de trente med, sier Jankov.

Skuddet skal ha kommet fra et våpen hos en medsoldat. Forsvaret ser svært alvorlig på hendelsen og militærpolitiet ved Rena leir er i ferd med å gjøre undersøkelser. Det samme er politiet.

– Dette var trening uten ammunisjon, så det er helt åpenbart at noe har gått galt. Vi har svært strenge regler for behandling av våpen og ammunisjon, så dette følger vi opp veldig nøye, sier Jankov.

Den skadete soldaten var i gang med egentrening før en eksamen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kjørte på sommerdekk

    En bilfører mistet førerkortet på flekken etter å ha blitt stoppet av politiet i Hunndalen i natt – med sommerdekk. Det ble også gitt bruksforbud på bilen.

  • Kjørte av vegen i stjålet bil

    To unge menn kjørte av vegen i Åsmarka med et kjøretøy som var stjålet. Ingen av dem hadde førerkort og politiet mistenker at de to var påvirket av narkotika.

  • Anmeldt for piratkjøring

    Klokka tre natt til lørdag fikk politiet melding om bråk mellom en bilfører og en annen person i Brumunddal. Politiet mistenker at sjåføren drev piratvirksomhet og har både anmeldt han for dette og inndratt førerkortet hans.