NRK Meny
Normal

Politiet: – Tror offeret kjente gjerningsmannen

Politiet tror ikke at kvinnen som ble angrepet og påført alvorlige skader i nærheten av Kilde skole i Moelv torsdag ettermiddag ble utsatt for blind vold.

Krimteknikere undersøker et åsted i Moelv.

UNDERSØKER: Teknikere fra politiet undersøkte i ettermiddag åstedet like ved Kilde Skole i Moelv i Ringsaker der ei kvinne ble funnet skadet torsdag.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

– Kvinna er påført alvorlige skader i hender og ansikt, samt mindre skader i mage- og brystområdet. Hun er stabil og utenfor livsfare, sier kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Innlandet, Torvild Sveen.

Neppe blind vold

Lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, tror ikke kvinnen i 20-årene er et tilfeldig offer. Han mener at de som bor i nærheten av åstedet ikke har noen grunn til å være engstelige.

– Det er ingenting som tyder på at dette er blind vold som kan ramme hvem som helst. Vi har grunn til å tro at det kan være en eller annen form for relasjon mellom gjerningsmann og offer, sier Krogstad.

Ikke avhørt

På grunn av skadeomfanget har ikke politiet fått avhørt kvinnen ennå. Krogstad sier at de håper å få tatt en prat med kvinnen i løpet av fredagen.

– Vi har grunn til å tro at så fort vi får snakket med henne, så vil vi komme atskillig nærmere å finne gjerningsmannen, sier lensmannen.

Fikk nødtelefon

Bevæpnet politi har vært i området gjennom ettermiddagen.

–​ Vi fikk inn nødtelefoner klokka 12:12 i dag fra kvinna som var skadet, samt et vitne. Hun fortalte at hun var påført skader. Vi rykket ut og varslet ambulansen, sier Aakre.

Først jaktet de på gjerningspersonen i området. Nå henter politiet inn vitner til avhør og foretar rundspørring i området. Gjerningspersonen er fortsatt på frifot.

Besluttet bevæpning

Operasjonsleder Jørn Akre i Innlandet politidistrikt tok avgjørelsen om å væpne politiet da de rykket ut tidligere i dag.

– Det er vitner som har sett en person. Situasjonen er uavklart, og vi visste ikke hvem vi ville møte på. Derfor ga jeg ordre om bevæpning, sier Akre til NRK.

Stabil, men store skader

Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet kommentere hvorvidt skadene er påført med et våpen, eller om en potensiell gjerningsperson fortsatt kan være bevæpnet.

Kvinna skal ha vært blodig da hun ble funnet, og har blitt fraktet til intensiv avdeling ved sykehuset på Lillehammer.

Torsdag ettermiddag er området og trafikken fortsatt sperret av. Krimteknikere er på åstedet for å sikre spor.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.