Politiet har en teori om hvordan Janne (36) ble drept

BRUMUNDDAL (NRK): Politiet mener det er den 36 år gamle Janne Jemtland som ble funnet i Glomma ved Eidsbrua i Våler lørdag ettermiddag. Politiet sier at de har en teori om hendelsesforløpet og hva som har skjedd med Janne.

van der eyden

Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden bekreftet søndag at de mener at Janne nå er funnet.

Foto: NRK

Søndag formiddag holdt politiet en ny orientering om utviklingen i saken i forbindelse med pågripelsen av ektemannen til Janne Jemtland og funnet av en død kvinne i Våler.

– Det har vært en kraftig utvikling i saken de siste dagene. Vi gjorde som kjent et funn i Glomma og etter all sannsynlighet er det Janne Jemtland som ble funnet, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden.

Politiet rykket ut til området lørdag formiddag etter nye opplysninger de fikk inn fredag ettermiddag og kveld, etter at ektemannen var pågrepet.

– Den endelige obduksjonsrapporten vil tidligst være klar mandag og det kan også ta ytterligere noen dager før den foreligger, sier Lillehovde van der Eynden.

Avhørene av ektemannen fortsetter i dag.

– Det er en krevende etterforskning. Vi bruker mye ressurser på dette, men våre tanker går først og fremst til de pårørende. Barna blir ivaretatt på best mulig måte blant annet av barnevernet i Ringsaker, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad.

Politiet har fått inn mer enn 200 tips i saken.

– Vi er fortsatt interessert i tips fra publikum. Spesielt er vi interessert hvis noen har sett noe i området Eidsbrua i Våler, sier Krogstad.

Janne Jemtland-saken

FANT DØD PERSON: Politiet fant en død person i søket etter Janne Jemtland lørdag ettermiddag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Har en drapsteori

Under pressekonferansen kom det fram at politiet i løpet onsdagen og torsdagen fikk inn opplysninger som førte til en såkalt tredjemannsransakelse på fredag.

Politiet undersøkte da parets eiendom og det politiadvokaten beskriver som en naboeiendom.

NRK var til stede da ekteparets biler ble inndratt og undersøkt av kriminalteknikere, men politiet ønsker ikke å kommentere hva slags funn dette var, eller om de ble funnet i bilene eller på eiendommene.

Kort tid etter dette gikk politiet til pågripelse av ektemannen og siktet han for drapet.

Lillehovde Van der Eynden sier også at siktelsen mot mannen er utvidet til å gjelde falsk forklaring. Det var ektemannen som meldte Janne savnet.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvor åstedet er, men sier at de nå sitter på en teori som knytter de to blodsporene som ble funnet tidligere i etterforskningen sammen med hvor ugjerningen har skjedd.

– Det foreligger en siktelse, og det kreves et grunnlag for den. Politiet besitter nå en drapsteori om hvordan dette har skjedd, og hvordan tingene har foregått og hvordan tingene henger sammen, sier han til NRK.

Samarbeider med politiet

Ektemannen til Janne Jemtland (36) satt i avhør med politiet til 23-tiden lørdag kveld. Forsvarer Ida Andenæs var svært ordknapp og ville ikke si noe om mannens forklaring.

– Han har det svært tungt. Han samarbeider og forklarer seg i avhør, var alt Andenæs ville si etter avhøret. Hun bekrefter søndag morgen at det skal avholdes nye avhør.

Ektemannen har i tidligere avhør nektet for å ha drept henne, men har forklart at han har en rolle i saken.