NRK Meny
Normal

Oppland Sp ønsker ett sykehus

Årsmøtet i Oppland Senterparti vil at det bygges ett sykehus for Hedmark og Oppland, i området rundt Mjøsbrua. Det vedtok partiet på årsmøte lørdag.

Ett felles akuttsykehus i Innlandet
Foto: NRK

I sin tale, da årsmøtet startet på fredag, sa leder Ivar Odnes fokuset må ligge på pasientens beste.

– Ett storsykehus kan gi oss den kompetansen og tryggheten som vi som pasienter etterspør når vi søker behandling på sykehuset. Da kan vi også rekruttere de beste fagfolkene inn i ett attraktivt nytt sykehus, og vi kan stoppe, og til og med snu, pasientflyten til Oslo, sa Odnes i sin tale i går.

– Må styrke ambulansetjenesten

Ivar Odnes

Leder i Oppland Sp, Ivar Odnes.

Foto: Torvild Sveen / NRK

Nå anbefaler årsmøtet i Oppland Sp at styret i Sykehuset Innlandet gjør et prinsippvedtak om å gå i gang med en utredning om ett akuttsykehus for Innlandet.

I tillegg mener partiet at man må få en forsterket ambulansetjenesten, flere lokalmedisinske sentre og en forsterket forebyggende innsats både innenfor psykiatri og rehabilitering.

– Vi vil også spesielt peke på at både private og ideelle aktører har en viktig rolle i utformingen av vårt helsetilbud i framtida. Dette må ligge til grunn før en gjør essensielle strukturgrep, skriver Oppland Sp i sitt årsmøtevedtak.

Sykehusdirektør Morten Lang-Ree la i januar fram flere forslag til en framtidig sykehusstruktur. Han foretrekker å bygge ett sykehus ved Mjøsbrua, og legge ned sykehusene i Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Kongsvinger og Tynset holdes utenfor prosessen, og Elverum får beholde noen av sine funksjoner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang