NRK Meny
Normal

Therese Johaug knuste Marit Bjørgen

Marit Bjørgen tok raskt ledelsen under dagens 10-kilometer fristil på Beitostølen. Men 25-åringen fra Dalsbygda fikk opp farten og utklasserte langrennsdronninga.

Therese Johaug knuser Marit Bjørgen i sesongåpningen på Beitostølen, og gikk inn til andre seier i dag.

Therese Johaug gikk inn til sin andre seier på Beitostølen i dag, og vant sesongens første duell mot Marit Bjørgen

– Ved første passering fikk jeg beskjed om at jeg lå fem sekunder bak Marit Bjørgen, og da ble jeg med en gang mer skjerpa, sier Johaug.

Ved andre passering hadde lokomotivet fra Dalsbygda tatt inn 20 sekunder på Bjørgen og ledet med 16,9 sekund. Johaug fortsatte å øke ledelsen og gikk til slutt over målstreken 18,9 sekunder foran Bjørgen.

– Bringer frem faenskapet

Denne høsten har Therese Johaug og Marit Bjørgen vært jevnere på trening enn noen gang tidligere, og Johaug gledet seg derfor til å krige mot dronninga under dagens renn, som var deres første møte i skisporet. 25-åringen fra Dalsbygda var spent før dagens renn.

– Det blir spennende å se, og det er dette som trigger meg, at vi kan knive litt mot hverandre. Det bringer fram den lille faenskapen i en, forklarte Johaug til NRK i går, etter hun hadde utklasset alle under åpningsrennet på Beitostølen.

Under gårsdagens 10-kilometer klassisk viste Johaug at hun er i storform, og beinfløy opp de bratteste bakkene, og endte på den imponerende tiden 26,04,6. Men Bjørgen måtte stå over åpningsrennet på grunn av en forkjølelse, så Johaug gledet seg til å måle krefter mot dronninga i dag.

– Har blitt mer stabil

Johaug sier at hennes andre seier på Beitostølen denne helga skyldes at hun har blitt mer konsentrert på teknikken.

– Kroppen fungerte fint og jeg fikk et jevnt trekk. Jeg føler jeg har blitt en mer stabil skiløper etter treninga i høst, sier Johaug.

Men det holder med to seiere på Beitostølen for 25-åringen, som i samråd med landslagstrener Egil Kristiansen har bestemt at hun skal stå over morgendagens sprint.

– Nå er det klart for noen rolige dager hjemme i Dalsbygda for å lade opp til verdenscupen i finske Kuusamo neste helg.