NRK Meny
Normal

Ingen konsekvenser etter deltagelse i jødehets

Det blir ingen ytterligere konsekvenser for AP-politiker og kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed etter at han tok del i jødehets på Facebook.

Khalid Haji Ahmed

Kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed (Ap) ble kalt inn på teppet for å forklare hvorfor han tok del i diskusjonen om jødehets.

Foto: Arvid Thorsgard / NRK

Det ble klart på et krisemøte med ledelsen i Hamar Arbeiderparti i dag.

– Han burde ikke deltatt i diskusjonen, hvis han ønsket kontakt med de andre som deltok burde han ha ringt dem, sier fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Nysæther.

Leder i Hamar AP, Thomas Langeland Jørgensen, forteller at det ikke kommer til å bli ytterligere konsekvenser for Ahmed.

– Vi har klarert saken med ham, og han forstår alvoret. Derfor gjør ikke vi flere tiltak i forhold til dette, forteller han.

Krisemøte

Kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed ble på møtet bedt om å forklare hvorfor han tok del i diskusjonen om jødehets.

Jødehets, antisemetisme, facebook, rasisme, AUF, AP politiker, kommunestyremedlem, Khalid Haji Ahmed, Hamar arbeiderparti, jøder, hetser, hets, Hitler, rasistisk, rasehets, ytringer

Fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Nysæther, mener Ahmed ikke burde deltatt i diskusjonen.

– De tingene som har blitt fremmet her er langt over streken, sier Thomas Langeland Jørgensen, leder i Hamar Arbeiderparti.

– Dette er noe Hamar Arbeiderparti tar sterk avstand fra, og det har jeg også fremmet på dette møtet.

Jødehets

Langeland sikter spesielt til sitatet: "... skulle ønske Hitler kunne komme tilbake og dusjet dere litt mer... jævla jøder..."

Statusoppdateringen diskusjonen oppsto rundt, ble slettet av Facebook etter kort tid. Personen som skrev statusoppdateringen kom da med denne ytringen:

«Bra at Facebook sletter statusen min… sikkert jøder som styrer der, også».

Khali Haji Ahmed kom ikke selv med jødehets, men han uttalte seg i diskusjonen uten å ta klar avstand fra de rasistiske ytringene.

– Jeg beklager at jeg ble kastet inn i dette, og jeg beklager også at det skapte så mye oppstyr. Det var ingen mening bak det jeg skrev, det var ment humoristisk, sier Ahmed til NRK.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av veien ved Magnor

    En bil av har kjørt av veien på Rv 2 ved Magnor. Nødetater er på vei. Det er meldt om glatte veger i området og noe redusert fremkommelighet på stedet.

  • Kolonnekjøring over Haukelifjell

    På grunn av uvær er det nå kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell, melder Statens vegvesen.

  • Ledig billetter til Hockey Classic

    Det er ennå billetter igjen til kveldens storkamp i Håkons Hall mellom Lillehammer og Storhamar. Plassene er i feltet som er tildelt Storhamar-supportere. Det er ventet snaut 10.000 tilskuere til oppgjøret mellom de to rivalene.