NRK Meny
Normal

HamKams marerittsesong er over

HamKam tapte også den siste kampen i årets sesong. Dermed er Hamar-lagets innsats det dårligste noe 1. divisjonslag har gjort siden dagens seriesystem begynte.

Briskeby gressbane

Det har vært bedre struktur på Briskeby tidligere enn det har vært i 2014.

Foto: Mette Finborud Børresen

–Opprykksklare Tromsø scora 4 mål på Briskeby søndag, mens HamKam fikk inn ett. Dermed endte årets sesong på samme måte som den begynte, med tap. Aldri har noe lag tatt færre poeng i 1. divisjon enn det HamKam har gjort i år.

Ivar Rønningen kaster seg over ballen.

Keeperlegende Ivar Rønningen i en av HamKams bedre perioder.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Det har vært et eneste stort kaos fra vi begynte i vår til vi avslutta nå. Det har vært dårlig økonomi, dårlig styring og for tynn spillerstall, sier keepertrener Ivar Rønningen.

Rønningen har vært i HamKam siden 2006, og dermed fått med seg både oppturer og nedturer med klubben. I år mener han det ble klart allerede i mai at det gikk mot nedrykk.

Les også:

Hamkam klare for nedrykk

Stort folkemøte om HamKam

Tore Andreas Gundersen forlater HamKam

Arne Scheie: – Bare trist!

Arne Scheie

– Et trist år for fotballen på Hamar, mener Arne Scheie.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det er bare trist det som har skjedd i HamKam det siste året, mener tidligere fotballekspert i NRK, Arne Scheie.

Scheie viser til hva slags klubb HamKam var for bare få år siden, og hva slags prestasjoner de har gjort siden de kom opp i toppen av norsk fotball på 1960-tallet.

– HamKam har vært en av storhetene i norsk fotball. Det som har skjedd i 2014-sesongen er bare trist. Klubben har hatt mange skader og dessuten vært i ei økonomisk hengemyr, mener Scheie.

MARERITTSESONG: Vegard Skogheim trakk seg som trener:

Vegard Skogheim gir seg som trener for HamKam, og Svein Inge Haagenrud overtar som hovedtrener inntil videre.

HamKam kommer tilbake!

Arne Scheie er imidlertid helt sikker på at Hamarlaget kommer tilbake.

– Et lag som har fostret så mange gode spillere og vært med på så mye de siste 50-årene, kan ikke bare forsvinne ut av norsk fotball på denne måten.

– Det er historie og kultur i klubben, og klubber som har historie kommer nesten alltid tilbake. Spørsmålet er bare når, mener den nå pensjonerte fotballeksperten.

HamKam på Briskeby

Jubel har ikke vær hverdagskost på Briskeby i 2014.

Foto: Knut Sveen / NRK

Ivar Rønningen er enig. Når det skjer, mener han imidlertid at klubben må ha et fundament som den mangler i dag. En må unngå redningsaksjoner hele tida, og ha økonomi og spillerstall til å kunne hevde seg, mener Rønningen.

Alle kan glede seg til 2. divisjon neste år

Nå er det bare å glede seg til neste sesong, mener Arne Scheie. Han tror det blir en helt fantastisk avdeling, med blant andre HamKam, Kongsvinger, Nybergsund, Brumunddal, Raufoss og Gjøvik Lyn...