Stort folkemøte om HamKam

Interessen var stor da HamKam holdt åpent informasjonsmøte i Hamar i kveld. Flere hundre møtte fram for å få sannheten rundt alt som har gått galt i år.

Styreleder Morten Kristiansen i HamKam

Styreleder Morten Kristiansen i HamKam.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Medlemmer av Briskebybanden, klubbveteraner og mange tidligere og nåværende publikummere var blant de mange som møtte opp på Gregers i Hamar for å høre klubbledelsen snakke om situasjonen i klubben som nå ligger nederst i 1. divisjon.

Styreleder Morten Kristiansen fikk under møtet mange kritiske spørsmål rundt HamKams situasjon.

– Årsakene til de økonomiske problemene er manglende sponsoravtaler, publikumssvikt, store skadeproblemer og sviktende inntekter fra medieavtalen, sa Kristiansen under møtet.

Flere av spørsmålene på møtet dreide seg om den økonomiske situasjonen som klubben har havnet i. Flere stilte spørsmål om kompetansen til økonomistyring er god nok og om ting ble gjort tidsnok.

Dette er fasiten i år: 22 kamper, seks poeng, 13-47 i målforskjell og -3,2 millioner kroner.

Styreleder Morten Kristiansen

Ser lyset i tunnelen

En rekke spillere har signalisert at de sier takk for seg i HamKam på grunn av de økonomiske problemene i klubben, men trener Svein Inge Haagenrud ser lyset i enden av tunnelen. Flere nye spillere er interessert i å spille for klubben.

Hamarlaget sliter med økonomien og vurderte å begjære seg sjøl konkurs, men har klart å unngå det.

I begynnelsen av juli kom beskjeden om at trener Peter Sørensen måtte gå og at spillerlønningene måtte kuttes. Klubben ble enige med Sørensen, og han sluttet uten at det kostet HamKam noen penger.

Peter Sørensen ble hentet inn i et forsøk på å snu den dårlige trenden i klubben.

Ansettelsen av Sørensen ble forklart med at det var et forsøk på å redde klubben med en som hadde hjerte for HamKam, men at dette skjedde for seint. Dansken måtte dermed sies opp bare en måned etterpå på grunn av den vanskelige økonomiske situasjonen.

– Nå skal vi ikke bruke en krone som ikke er tjent. Målet er at vi skal bygge oss opp igjen til et flaggskip i norsk fotball, men det vil ta tid. Vi vil i større grad satse på lokale krefter i framtida, sa Kristiansen.

Klubben vil dessuten satse på mer åpenhet og involvering.