NRK Meny
Normal

Grantunnelen åpnet i dag: – Siste buksa jeg kjøper i Gran

Gran (NRK): Tunnelen skal minske trafikken og samtidig øke sikkerheten. Handelsstanden kan på sin side gå en usikker tid i møte.

Grantunnelen

Rune Bødal er ikke fornøyd med den nye tunnelen.

Foto: Mats Sparby / NRK

Tunnelen som i dag ble åpnet av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, skal gå forbi Gran, det vil si at man må kjøre av veien for å komme til butikkene. På den veien følger det en bompassering som koster 48 kroner å passere, 38,40 hvis du har en Auto-pass avtale.

Flere kunder har meldt sitt farvel til butikkene, en av disse er Rune Bødal.

– Nå må jeg betale 48 kroner hver vei, jeg er ikke happy for dette. Jeg synes veien var fin som den var, sier han.

Skal kjøpe klær andre steder

Rune, som har kjørt på veien i mange år sier han selv ikke har sett på veien som usikker.

– Jeg har kjørt her lenge og jeg har aldri sett noen store ulykker, men det er mulig at statistikken viser at det er noe ja.

– Så dette blir den siste buksa du kjøper i Gran?

– Ja det blir det skjønner du, nå skal jeg handle i Brandbu heretter.

Bjørn Linstad, Daglig leder på G-sport i Gran, mener tunnelen blir bra spesielt med tanke på trafikken. Han er ikke bekymret for at butikkene nå blir mindre synlig for bilene.

– Jeg tror de som vil handle lett svinger av ved avkjøringa, og lett inn på veien etterpå. Når slike endringer har skjedd andre steder har det ikke gått særlig inn på handelen, sier Lindstad.

Bjørn Lindstad

TRYGG PÅ DRIFTEN: Bjørn Lindstad tror ikke butikkene vil merke påvirkningen av Grantunnelen i stor grad.

Foto: Mats Sparby / NRK

– Hva tenker du om bompengene som kommer?

– Jeg er jo litt skeptisk til det, men jeg tror det også vil gå seg til etter hvert. Det har gjort det andre steder, så jeg håper på det beste, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av vegen i Åsnes

    En bil har kjørt av vegen på riksvei 2 ved Kløftbrua i Åsnes. Nødetatene er på stedet og sjåføren blir undersøkt av helsepersonell. Uhellet skjedde like før klokka ni i dag.

  • Suksess for Gjøvik-bedrift

    Gjøvik-bedriften Øveraasen, som leverer snøryddingsutstyr til flyplasser i hele verden går mot et rekordår med en omsetning på 500 millioner kroner. De har doblet antall ansatte til 125 på et og et halvt år.

  • Ikke sykkelstier på Hedmarksvidda

    Fylkesmannen i Hedmark sier nei til sykkelstier i naturreservatet på Hedmarksvidda. Det har blitt søkt om å gruse stier til sykling blant annet fra Målia til Kveådammen, men det blir altså avslått. Det skriver Østlendingen.