NRK Meny
Normal

Granskes av Helsetilsynet

Helsetilsynet oppretter tilsynssak mot psykologen som ble vraket som sakkyndig i overgrepsssaken i Alvdal.

Dokumenter i overgrepssaken i Alvdal

Noen av dokumentene i overgrepssaken i Alvdal.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Den kvinnelige psykologen ble oppnevnt som sakkyndig i saken der flere voksne er dømt for grove seksuelle overgrep mot tre barn i Alvdal.

Oppga detaljer på Facebook

I august oppga hun detaljer om overgrepssaken og en annen sak på sin facebook-profil, og diskuterte saken med flere av sine venner på det sosiale mediet, ifølge aftenposten.no. Hun fortalte blant annet hvordan barna fra Alvdal reagerte da de ble omplassert i et nytt hjem.

Nå har altså Helsetilsynet bestemt seg for å se nærmere på saken.

I forrige uke ble det opprettet en tilsynsak mot henne, for å vurdere om Facebook-meldingene er et brudd på taushetsplikten. Denne vurderingen er trolig ikke klar for til sommeren.

Ifølge aftenposten.no ble meldingene raskt fjernet fra hennes Facebook-profil.

Underkjent rapport

Hennes sakkyndig-rapport ble underkjent av Den rettsmedisinske kommisjon før jul. Dette førte til at to nye sakkyndige ble oppnevnt for å lage en ny rapport til rettssaken startet.

Hun krevde 200 000 kroner for jobben, men Nord-Østerdal tingrett ville ikke betale noe siden rapporten ikke kunne brukes. Psykologen har anket avgjørelsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Raufoss skårer igjen

    Raufoss går opp til ny ledelse borte mot Nybergsund etter skåring av Ryan Doghman i det 75. minuttet. Dermed går Raufoss forbi både Alta og Asker, og nå ser det lyst ut for Raufoss. 15 minutter igjen å spille, Raufoss leder 3–2.

  • ... men så får Nybergsund straffe

    Alexander Garcia skårer sikkert fra straffemerket for Nybergsund. Det står 2-2. Asker har gått opp til 3-1 mot Kjelsås, og det betyr at det er Asker som igjen har playoff-plass.

  • Nytt Raufoss-mål

    Anton Henningsson skårer for Raufoss etter 59 minutters spill, som leder 1–2 mot Nybergsund. Dermed har Raufoss tatt tilbake kvalikplassen.