NRK Meny
Normal

Første snute ut fra Grimsbu

Etter å ha tilbakelagt drøyt 400 kilometer av det 600 kilometer lange Femundløpet er det knapt 20 minutter som skiller Ralph Johannessen og Robert Sørlie i teten.

Det er de to veteranene Ralph Johannessen og Robert Sørlie som i øyeblikket kjemper i teten av Femundløpet 2012. De har begge to, i tillegg til Emil Inauen, forlatt Grimsbu med snutene vendt mot Tynset.

Drama i Folldal

Ralph Johannessen opparbeida seg et godt forsprang til konkurrentene da han fredag kveld kjørte rett gjennom sjekkpunktet på Tynset i retning Folldal. En time etter ham i sporet jaget blant annet Sørlie og Inauen, men ingenting kunne hindre Johannessen i å komme først til Grimsbu.

I løpet av natta begynte det å snø i Folldal og ingen av hundekjørerne hadde lyst til å kjøre ut først og lage spor til de andre. Til slutt måtte Johannessen allikevel gjøre klar spannet og ta fatt på Femundløpets mest krevende etappe – Folldalsrunden.

Et drøyt kvarter senere forlot også Sørlie og Inauen Grimsbu for første gang og tok på nytt opp jakten på Johannessen.

Nysnøen gjorde sitt til at den 70 kilometer lange etappen ble enda mer krevende og det tok Johannessen snaut seks timer å fullføre den. Etter en kjapp stopp der han satte igjen en av hundene, kjørte han videre med snutene vendt mot Tynset.

– Det var hardt

Like etter at Johannessen kjørte ut kom Sørlie inn på sjekkpunkt. Han gav hundene litt mat og tok seg tid til å snakke litt med dem.

– De har løpet fort og trenger litt energi nå, sier han.

Også han måtte la en hund bli igjen i Folldal og kjører videre med ni hunder i spannet. Det samme som Johannessen.

– Det var ei hard etappe, men nå må jeg bare prøve å ta igjen Ralph, sier Sørlie mens han gjør seg klar til å kjøre videre.

– Hvis det er noen trøst så smilte han ikke når han dro, roper en av tilskuerne til mannen som kjører for å ta sin tiende seier i Femundløpet.