Hopp til innhold

Jakter på Johannessen

Ralph Johannessen kjørte rett gjennom sjekkpunktet på Tynset og satte kursen for Grimsbu. Men 40 minutter bak ligger flere og jager.

Etter åttetimershvilen på Søvollen kjørte Ralph Johannesen til Tynset på rett under fire timer. Etter en kjapp veterinærsjekk dro han og de ti hundene i spannet hans videre mot Grimsbu.

Flere ekvipasjer kom inn til Tynset i minuttene etter at Johannessen passerte, men alle kjørerne, inkludert Sigrid Ekran valgte å ta seg en hvil før den 75 kilometer lange etappen til Folldal og Grimsbu.

En times forsprang

Som hvert år er det pengepremier å hente til løperne som kommer først til Grimsbu. I år er det til sammen 19.000 kroner som skal deles ut til de fem første kjørerne som sjekker inn.

Ralph Johannessen har en snau times forsprang på forfølgerne, men de som ligger etter ham i sporet er ikke å spøke med. Først følger Birgitte Næss Wærner, med spannet som ble nummer tre i fjorårets Femundløp. Få minutter bak ligger mr. Femundløpet, Robert Sørlie, som ikke så ut til å være plaget av den frossne nesen.

Rett etter at Sørlie forlot Tynset kom også Lars Monsen inn på sjekkpunktet. Også han valgte å kjøre rett videre etter at veterinærene hadde tatt en kikk på spannet hans.

Alle hunder sjekkes

Av de fire i tet er det kun Lars Monsen som fortsatt har 12 hunder i spannet. Wærner har 11, mens Sørlie og Johannessen har 10.

Det har vært svært kaldt i området der Femundløpet arrangeres det siste døgnet og for å sikre at hundene ikke får forfrysninger blir alle sjakket av veterinær på hvert sjekkpunkt.

Flere saker fra Innlandet