NRK Meny
Normal

Femundløpet er avlyst

På grunn av den sterke vinden i fjellet er det ikke lenger mulig for arrangøren å holde løpet i gang. – Avgjørelsen satt langt inne, sier løpslederen.

Hunder i snøværet før start på Femundløpet

FØR START: Det var tøft vær på Røros allerede før løpet ble satt i gang.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Årsaken til at arrangøren nå velger å avlyse løpet er at det er for mange ting som foregår, som de ikke har kontroll over og derfor ikke kan risikere mer.

 • Lørdag ble det satt i gang leteaksjon etter fire juniorløpere som lå værfast i fjellet. En av disse skal være hentet ut, men været ble så voldstomt at letemannskapene måtte trekke seg ut fra området.
 • En skuterfører kjørteseg fast og har lagt seg i hengeren og skal være trygg fra uværet, men det er flere timer siden man har hatt kontakt med ham.
 • Politiet har satt i gang leteaksjon etter tre F600 løpere nord for Sølensjøen. Den situasjonen er uavklart.
 • Politiet i Sør-Trøndelag og og Hedmark har rådet arrangøren til å ikke slippe løpere ut i sporet.

Tøffe forhold fjellet

– Værsituasjonen har gitt oss store utfordringer. Sammen med politiet i Sør-Trøndelag og Hedmark har vi avgjort å avlyse og få alle trygt ned, sier løpsleder Roger Leegaard.

Det letes nå etter fem hundespann og en skuterfører i fjellområdene der Femundløpet foregår. Tre av dem er juniorløpere på 15 og 17 år.

– Det er så dårlige forhold at vi ikke får hentet dem ut, sier Leegaard.

– Var det forsvarlig å starte løpet?

– En kan alltids evaluere og være etterpåklok, men vi har hatt møter underveis og mente det var forsvarlig, sier Leegaard.

Han legger til at de kommer til å gå grundig gjennom alt som har skjedd disse dagene når alt har roet seg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hjemmeran i Elverum

  I går kveld kl 22.15 ble en person utsatt for ran i boligen sin i Sven Morens Veg i Elverum. Den fornærmede ble truet, og det ble tatt gjenstander fra huset. Gjerningsmannen er beskrevet som en mann i 30-årene, og snakket norsk. Politiet ønsker tips.

 • Overlegen seier til Lundby

  Maren Lundby viste nok en gang glitrende form, og tok søndag sin femte strake seier i verdenscupen. I krevende forhold leverte hun det lengste hoppet i begge omganger, og hun vant med hele 30,2 poeng ned til Yuki Ito.

 • Lundby i ledelsen

  Maren Lundby fra Kolbu fortsetter å imponere, og leder etter første omgang i dagens verdenscuprenn i hopp. Hun fikk trekk av dommeren etter en ustø landing, men leder likevel med 7 poeng.