Hopp til innhold
Huskyer stirrer etter målgang i Femundløpet

Femundløpet

Oppsummert

Femundløpet er et langdistanse hundeløp som arrangeres i fjellregionen i Hedmark og Sør-Trøndelag hvert år. Start og målgang er på Røros. Det er tre klasser i Femundløpet: 600 km, 400 km og en klasse for juniorer som er på 200 km.

 • En hund er død etter påkjørsel av bil i Femundløpet

  En hund er død etter å ha blitt påkjørt av bil under Femundløpet. En annen hund ble skadet med beinbrudd, og måtte avlives. Ulykken skjedde der løypa til Femundløpet krysser fylkesveg 217 ved Galten gård i Engerdal, sier oppdragsleder Ove Stian Ovrum i Innlandet politidistrikt.

  Bilen kjørte inn i hundespannet, men hundekjøreren kom ikke til skade.

  Løpsleder Jon Anders Kokkvoll sier til avisa Arbeidets Rett at det på ulykkestidspunktet ikke var fysisk vakt ved vegpasseringen, men at det var markering med varsellys med blink.

  – I hundesporet var det også markering om vegpassering. Vi hadde fysiske vegvakter fram til klokken åtte lørdag morgen. Da måtte vi omprioritere på en av de mange andre veikryssingene vi har, sier Kokkvoll til avisa.

 • Hundespann påkjørt av bil under Femundløpet – én hund er død

  Et hundespann ble lørdag påkjørt av en bil ved Galten i Engerdal under sledehundløp Femundløpet. Én hund er død, opplyser arrangøren.

  Ulykken skjedde ved da hundespannet skulle krysse fylkesvei 217 ved Galten gård. Løpsleder Jon Anders Kokkvoll opplyser til Arbeidets Rett at det på ulykkestidspunktet ikke var fysisk vakt ved veipasseringen. Arrangøren har vært i kontakt med både hundefører og bilfører.

  – Det var en sterk uoppmerksomhet av to parter som førte til at ulykken skjedde. Hundespannet var i veibanen, og der kommer det en bil som kjører midt inn i spannet. En hund dør momentant, og en hund er bekreftet med brudd i et bein. Hundeføreren kom uskadd fra ulykken, sier han.

  Operasjonsleder Frode Øvreås sier til avisen at politiet foreløpig ikke vil foreta seg noe, men at kontaktinformasjonen mellom de involverte er delt med tanke på videre dialog i saken.

  Det er ikke første gang det skjer en stygg ulykke under løpet. I 2008 kjørte også en bil inn i hundespann og skadd flere hunder. Femundløpet er et langdistanse sledehundløp som går av stabelen hver vinter. Løpet har start og målgang i Røros.

  (NTB)

  Galten i Engerdal
 • Lars Monsen har brutt femundløpet

  Lars Monsen har brutt Femundløpet på grunn av en skade på seg selv, skriver arrangøren i en live-oppdatering på nettsiden deres.

  – Lars Monsen kom inn til Flendalen i dag tidlig ved 7-tiden og valgte å bryte, står det.

  Til VG forteller pressesjef Eli Godager at han skal ha klart å kjøre videre til neste sjekkpunkt etter at han ble skadet.

  – Så det sier kanskje noe om alvorlighetsgraden, sier hun til avisen. De vet ikke hva slags skade det er snakk om.

 • Fornøyd med veterinærsjekkene i Femundløpet

  Mattilsynet er tilfreds med hvordan Femundløpet 2022 klarte å ivareta helsekontroll av hundene under løpet.

  Men Mattilsynet peker også på at det er behov for å endre veterinærkontrollen ved målgang.

  -Det skal vi ta på høyeste alvor, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll i Femundløpet.

  Femundløpet starter
  Foto: Randi Wilsgård / NRK
Femundløp-kongen Robert Sørlie utelukker ikke at det kan komme boikottaksjoner.
Lars Monsen støtter avgjørensen om å avbryte Femundløpet.
Første kvinne ut fra Røros var Sigrid Ekran, bosatt i Alvdal.

Flere saker fra Innlandet