NRK Meny
Normal

Bråk på Haslemoen igjen

For andre gang på to dager måtte politiet rykke ut etter melding om slåssing og bråk på Haslemoen transittmottak i Våler.

Haslemoen transittmottak
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I går måtte politiet rykke ut etter en misforståelse i kantina førte til knuffing, kranling og slåssing. Blant annet ble flere tallerkener knust.

Titalls personer involvert

I kveld måtte politiet nok en gang rykke ut til mottaket etter melding om masseslagsmål. Også denne gangen skal det ha startet i kantina.

– Det er veldig uoversiktlig i forhold til hva som utløste slåsskampen. Men det skal ha startet med noe verbalt og knuffing mellom et par stykker, og så har det eskalert, før flere involverte seg og det ble slåsskamp, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Geir Bekkedal, til ostlendingen.no.

Kveldens bråk startet ved 18.30-tida. Det skal ha vært en titalls beboere involvert i slåssingen. En person skal ha blitt skadet i foten i slåssingen, men ville ikke ha hjelp av lege.

Politiet holdt seg i nærheten

Ifølge politiet har situasjonen roet seg, men politiet valgte å holde seg i nærheten i tilfelle det ble mer bråk.

– Vi beholder en bil på stedet for å passe på at det ikke skjer noe mer, og for å være synlige. Vi velger å ha en bil på stedet fordi det er en anspent - men rolig stemning - på stedet, sier Bekkedal.

I forrige uke ble cirka 60 beboere ved ventemottaket på Lier sendt til Haslemoen på grunn av uro, bråk og en påsatt brann ved mottaket på Lier.

Det er ikke klart om de nyankomne er blant de som startet kveldens bråk. Ifølge mottaksleder ved Haslemoen, Kjell-Åge Moen, så skal ikke disse ha vært involvert i bråket de to siste kveldene.

– Det skal som i går ha vært misforståelser i kantina som startet det hele, sier Moen til NRK.no.