NRK Meny
Normal

Avhørene fortsetter i dag

Avhørene av den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen fortsetter i dag. Politiet vil ikke si hva siktede så langt har forklart.

Kripos gjør undersøkelser ved siktedes bopel i Øyer.

ERKJENNER Å HA VÆRT I BOLIGEN: Den drapssiktede vedgår at han var i boligen hvor stefaren ble drept, men sier han husker lite av hva som skjedde. Avhørene fortsetter i dag.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

- Vi fortsetter avhørene i dag og i morgen blir han fremstilt for varetektsfengsling, sier konstituert politimester i Gudbrandsdal, Olav Sørby.

Politiet hentet 23-åringen i Nederland på fredag. Siden da har han sittet i forvaring på politihuset på Lillehammer.

- Hva som har kommet ut av avhørene vil jeg ikke si noe om, sier Sørby.

Siktet Øyer-drapet

ERKJENNER IKKE SKYLD: Kim Andreas Kristiansen forklarte i avhør i dag at han ikke husker detaljer rundt drapshandlingen.

23-åringen er siktet for å ha drept stefaren Bjarte Hansen (58). Hans levninger ble funnet i et bål på Hafjell.

Kristiansen erkjenner ikke drapet på stefaren, men sier han var til stede i boligen.

Politiet vil foreløpig ikke si hvor lenge de vil be om at Kristiansen fengsles mens etterforskningen pågår. Fengslingsmøtet er i morgen.

– Han samtykker ikke til fengsling, og han ønsker selv å møte i retten, sier forsvarer Geir Lippestad til GD.

Lippestad møtte sin klient på politihuset på Lillehammer lørdag.

Erkjenner ikke drapet

Lippestad sier Kristiansen ikke erkjenner straffskyld for selve drapshandlingen.

– Han erkjenner at han var til stede. Men han erkjenner ikke skyldspørsmålet, så det er mye som fremdeles gjenstår av etterforskningen, sier Lippestad.

Ifølge Lippestad husker ikke 23-åringene detaljene rundt selve drapet, annet enn at han var til stede i boligen på Øyer.

– Han sier i avhør at han ikke skjønner at noen andre kan ha begått drapet. Han erkjenner at ingen andre var til stede heller, forklarer Lippestad.

Lippestad sier 23-årignen har vært opptatt av å sjekke andre ut av saken i sin forkalring.

En kamerat av Kristiansen er varetektsfengselt i fire uker siktet for falsk forkalring, og mistenkt for medvirkning.

- Siktelsen mot kameraten opprettholdes, sier politimester Sørby til NRK søndag formiddag.

Mannen som er siktet for øyerdrapet erkjenner mange av de faktiske forholdene, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier hans forsvarer Geir Lippestad.oo

HUSKER IKKE: Geir Lippestad sier hans klient ikke husker detaljene rundt drapshandlingen, men vedgår at han var til stede.

Svært vanskelig sak

Foreløpig vil ikke forvareren gå inn på hvilke motiver 23-åringene skal ha hatt for å ta livet av stefaren, annet enn at dette er en svært vanskelig sak på mange områder.

– Jeg vil ikke si noe mer konkret om det annet enn at man må bruke mye tid på å finne siktedes historie og dokumentere denne.

Lippestad vil ikke kommentere tilstanden til sin klient, annet enn hans medisinske situasjon vil bli utredet. Avhørene av den drapssiktede vil fortsette i morgen.

Olav Sørby under pressekonferanse om Øyer-drapet.

SAMTYKKET TIL UTLEVERING: Olav Sørby sier utleveringen av 23-åringen gikk raskt fordi han samtykket til utlevering.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
Samtykket til utlevering

Konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, sier politiet er godt fornøyd med samarbeidet med nederlandsk politi, og at utleveringen av drapssiktede har gått såpass raskt.

– Hovedårsaken til det er at siktede selv samtykket til utlevering til Norge, og da kunne det også gå ganske rakt for seg, forklarer Sørby.

Under fengslingsmøtet i Rotterdam tidligere denne uken gjorde den drapssiktede det klart at han ikke ville forklare seg om drapet før han kom tilbake til Norge.

23-åringen meldte seg for politiet i Rotterdam elleve dager etter at han rømte fra Norge med fly.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Rekordmange fullfører i Hedmark

    85 prosent av elevene fullførte videregående opplæring i Hedmark i forrige skoleår. Dette er det høyeste tallet som noensinne er målt for den videregående skolen i Hedmark. Det melder HA. Hedmark er nå blitt et foregangsfylke innen utdanning, sier professor Thomas Nordahl ved Høgskolen i Innlandet.

  • Bil utfor E 16 i Lunner

    En bil har kjørte av E 16 i Lunner. Føreren var alene i bilen og ble sendt til Ringerike sjukehus med lettere skader. Politiet opplyser at det er svært glatt på vegen.