Drapssiktet i Øyer-saken har meldt seg sjøl til politiet

Den etterlyste og drapssiktede mannen i Øyer-drapet har meldt seg for politiet i Nederland i dag.

Siktet Øyer-drapet

DRAPSSIKTET: 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Den drepte er Kristiansens eks-stefar.

23-åringen har vært etterlyst etter at en mann ble funnet død i Øyer for snart to uker siden.

Det var Byavisa i Lillehammer som først meldte at mannen som er etterlyst og siktet for drapet har meldt seg for politiet i Rotterdam i Nederland i dag.

Politiet i Nederland bekrefter at den siktede Kim Andreas Kristiansen har meldt seg og at han nå sitter i arrest i politihuset.

– Jeg kan bekrefte at en 23 år gammel norsk statsborger kom til oss kl 13 i dag og at han er ettersøkt i hjemlandet, sier pressetalsmann Roland Ekkers til NRK.

Varetekt i Rotterdam

Operasjonsleder hos politiet i Gudbrandsdal, Per Solberg, bekrefter til NRK at mannen har meldt seg.

Funnstedet

DRAP I ØYER: Avdøde Bjarte Hansen ble funnet i skogen ved en sykkelsti i Hafjell i Øyer torsdag for 10 dager siden.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Kim Andreas Kristiansen har nå meldt seg for politiet. Han er i varetekt hos politiet i Rotterdam i Nederland, skriver politiet i en pressemelding.

De skal ha en pressekonferanse klokka 17 for å informere om pågripelsen.

Du kan se direkte fra denne pressekonferansen fra klokka 17 på nrk.no.

Det siste sikre sporet politiet hadde etter 23-åringen var at han var i Lillehammer-området dagen etter drapet. Politiet har flere ganger oppfordret ham om å melde seg, og nå har altså mannen fulgt politiets oppfordring.

Fant levninger i bål

Det var torsdag formiddag for to uker siden at politiet fikk tips om et bål ved en skogsvei ved Hafjell. Levningene utløste drapsetterforskning i Øyer, og etter hvert ble det klart hvem den drepte var. Stesønnen til avdøde ble etter hvert mistenkt for drapet.

Politiet har drevet en intens jakt etter Kristiansen, og har hatt en mistanke om at han hadde dratt utenlands. Han ble etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

Politiet konsentrerte seg rundt opplysninger som pekte mot at den etterlyst hadde dratt til utlandet, noe som nå viser seg å stemme.

Kamerat pågrepet

Før helga fikk politiet tips om at 23-åringen hadde dratt tilbake til boligen han delte med sin stefar, men dette stemte ikke.

I forrige uke ble en kamerat av den sikta pågrepet. Kameraten er mistenkt for medvirkning i forbindelse med drapet og siktet for falsk forklaring.

Han har samtykket til varetektsfengsling i fire uker med brev – og besøksforbud. Kameraten har samarbeidet godt med politiet, og er avhørt flere ganger.

Familien til både den drepte Bjarte Hansen og den etterlyste 23-åringen håper forklaringen til mannen som er pågrepet, vil løse saken.

Undersøker bolig

UNDERSØKTE: Boligen til den drepte og mannen som er siktet for drapet er undersøkt av Kripos.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK