Uaktuelt å løslate kamerat siktet for medvirkning og falsk forklaring

Den 21 år gamle kameraten til den drapssiktede i Øyer-saken må fortsatt sitte fire uker i varetekt, selv om kompisen er pågrepet.

Funnstedet

FUNNSTEDET: Her ble avdøde Bjarte Hansen funnet. Stesønnen og en kamerat er nå pågrepet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, forteller at kameraten til den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen ikke blir løslatt fra varetekt, selv om politiet nå har pågrepet kompisen.

– Han blir etter all sannsynlighet sittende i fire uker, sier Sørby.

Varetektsfengslingen er basert på at politiet mener han har avgitt falsk forklaring. Mannen er i tillegg siktet for medvirkning til drapet.

Olav Sørby

POLITIMESTER: Olav Sørby, konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Intens jakt etter drapssiktet

Mannen er en kamerat av 23-åringen som er siktet for drapet på sin tidligere stefar Bjarte Hansen. Kristiansen meldte seg selv for politiet i Rotterdam mandag, etter å ha vært etterlyst i nærmere to uker.

Det var torsdag formiddag for to uker siden at politiet fikk tips om et bål ved en skogsvei ved Hafjell. Levningene utløste drapsetterforskning i Øyer, og etter hvert ble det klart hvem den drepte var. Stesønnen til avdøde ble etter hvert mistenkt for drapet.

Politiet har drevet en intens jakt etter Kristiansen, og har hatt en mistanke om at han hadde dratt utenlands. Han ble etterlyst både nasjonalt og internasjonalt. Mandag ble det kjent at politiet i Nederland hadde pågrepet mannen etter at han selv meldte seg på hovedpolitistasjonen i Rotterdam.

Samtykket i varetektsfengsling

Advokat Lorentz Stavrum er oppnevnt som forsvarer for 21-åringen. Han ønsker ikke å kommentere rundt innholdet i saken.

Lorentz Stavrum

FORSVARER: Lorentz Stavrum.

Foto: Arvid Torsgard

– Han samtykker i varetektsfengsling. Han har etter omstendighetene funnet at det er hensiktsmessig, sa forsvarer Lorentz Stavrum til NRK etter at mannen ble pågrepet.

– Ligger det i samtykket at han innrømmer falsk forklaring?

– Jeg kan ikke gå inn på det, men han har forklart seg grundig til politiet, sa Stavrum.