NRK Meny
Normal

Drapssiktet etterlyses internasjonalt

Kim Andreas Kristiansen er etterlyst nasjonalt og internasjonalt etter drapet i Øyer. Men politiet har ingen formening om hvor han er.

Siktet Øyer-drapet

ETTERLYST: 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en 58-åring skal ha blitt drept i Øyer i Oppland.

Politiet i Gudbrandsdal har i løpet av dagen mottatt flere tips i drapssaken i Øyer etter at siktede Kim Andreas Kristiansen ble etterlyst med navn og bilde. Tipsene har ført til flere aksjoner, men politiet har ikke kommet noe videre i etterlysningen av den siktede mannen.

– Etter at vi gikk ut med etterlysningen i dag, har vi prøvd å få kontakt med siktede. Dette har vi ikke lykkes med så langt. Det er derfor ingen endringer i status på saken, og siktede er ikke pågrepet, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen.

Etterlyst internasjonalt

Etter tips har væpnet politi aksjonert ved Solhøgda i Lillehammer, men også i Øyer og på Otta i løpet av dagen. Dette har ikke ført dem noe nærmere i å finne ut hvor den etterlyste mannen befinner seg.

Bjørn Egil Bergundhagen

VET IKKE: Bjørn Egil Bergundhagen og politiet aner ikke hvor den etterlyste befinner seg.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Han er etterlyst internasjonalt, men vi har ingen opplysninger som tyder på at han er i utlandet. Vi har ingen bestemt oppfatning av hvor han er, og det er utfordringen vår for øyeblikket, forklarer Bergundhaugen.

Fått mange tips

Det kom inn en stor mengde tips etter etterlysningen, og politiet vil nå gå gjennom alt for å se om det kan føre dem nærmere den etterlyste mannen.

– Nå kommer vi til å sortere tipsene etter hvor relevante vi mener de er. Dette vil vi jobbe videre med utover dagen, forklarer Bergundhagen.

Væpna politiaksjon i Lillehammer

AKSJONERTE: Politiet lette i skogen etter et tips i drapssaken, men letingen ga ingen resultater.

Foto: Lars Erik Skrefsrud/NRK

Tidligere i dag advarte politiet publikum mot å ta kontakt med Kristiansen om han skulle bli observert.

– Mannen kan være ustabil, så vi vil ikke at privatpersoner skal håndtere dette på annen måte enn å ta kontakt med politiet dersom de har opplysninger eller observasjoner, sa politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen til NRK.

Det har også kommet frem at den etterlyste mannen er tidligere stesønnen til drapsofferet Bjarte Hansen.

Væpna politi søkte gjennom et skogsområde på Solhøgda i Lillehammer etter tips i drapssaken i Øyer. Det ble ikke gjort noen funn.

Væpnet politi aksjonerte etter tips fra publikum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Krever markagrense i fjellet

  Høgfjella Vel på Nordseter krever at det blir satt ei markagrensa for utbygging av fjellet. Det skriver HA. Det er forslagene om utbygging av Lunkelia og fortetting av Kroksjølia på Sjusjøen som provoserer.

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.