Hopp til innhold

Politiet: – Drapssiktet 23-åring kan være ustabil

Politiet ber publikum varsle politiet hvis de har opplysninger om mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på stefaren i Øyer.

Siktet for drap på Øyer

ETTERLYST: En 23 år gammel mann er siktet for dap eller medvirkning til drap etter at en 58-åring skal ha blitt drept i Øyer i Oppland.

Foto: Presse / Politiet

Den siktede 23-åringen har vært etterlyst i forbindelse med drapet på en 58-åring i Øyer i Oppland. Mandag presiserer politiet at mannen, som er stesønnen til det 58 år gamle drapsofferet, er siktet for drapet.

Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer sier det er satt inn store ressurser for å finne den siktede, som politiet frykter at kan være ustabil. I en pressemelding sendt ut mandag, skriver politiet følgende:

«Med bakgrunn i situasjonen utelukker ikke politiet at siktede kan være ustabil. Publikum oppfordres derfor til ikke å ta kontakt eller oppsøke siktede på egenhånd.»

– Vi vil ikke at privatpersoner skal håndtere det her på annen måte enn å ta kontakt med politiet dersom de har opplysninger eller observasjoner, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer til NRK mandag.

Mandag formiddag

søkte politiet i et skogsområde i Lillehammer

, i forbindelse med drapssaken i Øyer. De skal blant annet ha lett i flere huler i området, uten hell.

Ber siktede ta kontakt

Søndag ble det klart at politiet etterlyser mistenker en mann i 20-årene for å stå brak drapet. 23-åringen er etterlyst, foreløpig uten hell. Stasjonssjef Bergundhaugen sier til NRK at drapssaken har høy prioritet.

– For det første er det en særdeles alvorlig sak. For det andre har vi ikke oppnådd noen form for kontakt med mistenkte. Det har ikke vært store endringer i løpet av natten i forhold til det å få kontakt med ham. Det er vårt hovedmål nå, sier stasjonssjef Bergundhaugen til NRK mandag formiddag.

Samtidig opplyser politiet at de fortsatt har et håp om at den etterlyste og drapsmistenkte 23-åringen selv melder seg for en politiet.

– Vår oppfordring til ham er at han tar kontakt med politiet slik at vi kan komme videre med saken. sier Bergundhaugen.

Politiet opplyste tidligere mandag at 23-åringen er siktet for drap eller medvirkning til drap, og at det er utstedt en pågripelsesbegjæring på ham. I en pressemelding sendt ut senere mandag skriver politiet at mannen er «siktet for drapet».

Politiet beskriver den siktede som 164 centimeter høy, med kraftig kroppsbygning og kort, blondt hår. Politiet opplyser også at han bruker mørke briller.

Det er ukjent for poltiet hvilke klær den siktede iført. Andre kjennetegn er tatovering på høyre arm, bryst og venstre legg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen

ETTERLYSER 23-ÅRING: Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer opplyser at en 23 år gammel mann er siktet for drap eller medvirkning til drap på en 58-åring i Øyer. Det er utstedt en pågripelsesbegjæring på 23-åringen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Funnet i rykende bål

Det var torsdag at politiet fikk melding fra en privatperson om at det kom røyk fra et område i skogen like ved Hundseterveien i Øyer. Området ligger nedenfor et av hyttefeltene i Hafjell i den populære vintersportsdestinasjonen.

Politiets undersøkelser viste at det lå levninger etter en død person i bålrestene i skogen. Dette ble klart etter at blant andre teknikere fra Kripos gjorde sine undersøkelser på stedet. Fredag gikk politiet ut i media og slo full drapsalarm på bakgrunn av funnene.

Politiet har senere opplyst overfor NRK at levningene som ble funnet i et bål var kraftig forbrente.

Politiet har vært tydelige på at man etterforsker saken som et drap og har ved hjelp av DNA identifisert den døde som en 58-åring som har vært bosatt i Øyer. Mannen skal opprinnelig være fra Bergen.

Fortsetter undersøkelsene

Mandag fortsatt polititet med sine tekniske undersøkelser i og rundt en bolig i Øyer der som 58-åringen bodde sammen med 23-åringen som nå er siktet. 23-åringen er mannens stesønn, får NRK bekreftet.

I helgen har tekniske etterforskere arbeidet i området. Fortsatt er et skogsområde der levningene etter 58-åringen ble funnet avsperret. Men her er de tekniske undersøkelsene ferdige, opplyser politiet.

– Ut over dagen i dag, vil vi fortsette undersøkelsene i boligen og taktiske etterforskere jobber videre. Vi håper vi kan få kontakt med den mistenkte. Foreløpig konsentrerer vi oss om å etterlyse ham i Norge, sier politiastasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen.

Kripos gjør undersøkelser ved siktedes bopel i Øyer.

UNDERSØKER BOLIG: Kripos fortsatte mandag sine tekniske undersøkelser ved en bolig i Øyer der det 58-årige drapsofferet skal ha bodd sammen med sin stesønn. Stesønnen i 20-årene er siktet og etterlyst i forbindelse med drapet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK