NRK Meny
Normal

- Kan bli forfatterboikott

- Forfattere kan komme til å boikotte Norsk Litteraturfestival. Det mener lederen i Fondsstyret i Norsk Forfattersentrum etter at festivalen inviterte holocaust-fornekteren David Irving.

Forfatter Øystein Hauge

Forfatter Øystein Hauge er kritisk til at litteraturfestivalen har invitert David Irving.

Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

- Vi bør etter min mening ikke bli overraska om flere forfattere kommer til å boikotte neste års litteraturfest i Mjøsbyen, om festivalledelsen velger å opprettholde den famøse invitasjonen, skriver Hauge i forfatterbloggen .

- Forsvarer seg dårlig

Artikkelen har Hauge publisert på nettet i dag. Lederen i fondsstyret er svært kritisk til at ledelsen i Litteraturfestivalen har invitert den omstridte forfatteren David Irving.

Kritikken føyer seg inn i rekken av protester som har kommet. Historiker og medlem i Rådet til Litteraturfestivalen Gudmund Moren, sier at Irving-invitasjonen var et feilgrep .

Mandag ble det kjent at niesen til Sigrid Undset vil trekke familienavnet fra festivalen.

Øystein Hauge syntes kunstnerisk leder Stig Sæterbakken lykkes dårlig med å forsvare invitasjonen. Og han mener det er enda verre når festivalleder Randi Skeie argumenterer med ytringsfriheten når hun forsvarer Irvings besøk på Lillehammer.

- Ikke rot det til

- En så våken, åpen og god litteraturfestival som den vi har på Lillehammer må ikke rote det til nå! Det fortjener ikke festivalens trofaste publikum. Det fortjener ikke forfatterene, slutter Hauge med i artikkelen i dag.

Les også:
- Ta til vettet!
- Vi vil høre Irvings stemme!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dømt for våpentyveri

  En mann er dømt til fengsel i 75 dager for å ha stjålet våpen og våpendeler for over 200.000 kroner fra en sportsforretning i Gjøvik. Mannen er også dømt for å ha brukt bensinkortet til arbeidsgivere sin til å fylle drivstoff på private biler.

 • Samlet inn 700.000 til ulverettsak

  Verdens Naturfond og Utmarkskommunenes sammenslutning har samlet inn 700.000 kroner til ulverettssaken som starter i neste uke.
  Det skriver Nationen. WWF har saksøkt miljø- departementet fordi de mener den norske ulveforvaltningen truer bestanden.

 • Innbrudd i verksted

  Det har vært innbrudd i et verksted ved Skjefstadfossen i Elverum i natt. En del verktøy er stjålet.