Hjelp til Nett-TV

NRKs tilbud kan du ta del i på stadig flere plattformer og via ulike app-er i tillegg til som "vanlig" tv.

TV-trailer: Erik Solbakken og Hasse Hope fra humorserien Karl Johan forklarer hva smart-TV er.

Erik Solbakken og Hasse Hope, kjent fra humorserien Karl Johan, forklarer hvor smart det er med smart-TV som er alle steder - når du vil!

Snarveier:

Om NRKs mediespiller

NRKs mediespiller er tilpasset slik at den kan brukes på en rekke plattformer.

Både via egne smart-tv-apper, Playstation, Apple-TV, Chromecast og app-er for brett og telefoner kan du ta del i NRKs tilbud.

Ved hjelp av spilleren kan du både se NRKs tv-kanaler direkte og ta del i både ferskt innhold og mengder av programmer fra NRKs rikholdige arkiver flere tiår bakover.

Se arkivpublisering.nrk.no for oversikt over programmene og seriene som hentes fram og legges ut.

Har du et favorittprogram du ikke finner i mediespilleren, ønsk deg at det legges inn via en e-post til forslag.arkivpublisering@nrk.no.

Se tre timer bakover

Mediespilleren du finner på tv.nrk.no kan du stoppe når du måtte ønske det og gå tre timer bakover i tid. Altså ved midnatt kan du gå tre tilmer tilbake og se tv fra klokka 21.00.

I en direktesending vil du også se en rød knapp til høyre for avspillerlinjen som det står ”Direkte” på. Ved å trykke på denne hopper avspilleren til nåtid.

Til høyre for avspillerlinjen finner du knappen for teksting. De aller fleste programmer er tekstet. Du slår av og på tekstingen med den samme knappen.

Alle TV-/radioprogrammer er tydelig merket med hvor lenge de er tilgjengelige som opptak.

TV-programmene er tilgjengelige fra bare en uke, inntil en måned eller enda lengre avhengig av rettigheter.

Super-spiller for de yngste

Det finnes også en egen spiller med innhold spesielt tilrettelagt for barn - tv.nrksuper.no.

Les mer: Super-spiller superpopulær

NRK Super-spilleren er en av NRKs mest populære nettjenester. Nå er den blitt enda mer brukervennlig og skreddersydd for utålmodige barnefingre.

Bruk av mediespilleren i utlandet

Du kan som regel ikke se TV direkte i utlandet, men i enkelte tilfeller blir det opprettet direktesendinger som er tilgjengelige i utlandet via forsiden NRK.no.

Kun et utvalg av programmene NRK sender kan sees fra utlandet. De fleste har begrensninger. Dette gjelder både norske og utenlandske programmer. Også NRKs egne produksjoner kan ha rettighetsbegrensninger.

En stadig økende andel av programmene legges imidlertid ut for avspilling på nrk.no i ettertid, uten geoblokking.

Dette betyr at for eksempel Dagsrevyen kan du ikke se direkte i utlandet eller om du bruker en maskin i Norge med utenlandsk IP-adresse, men i opptak senere på kvelden kan du se Dagsrevyen via tv.nrk.no.

Les mer: Bruk av NRKs mediespiller i utlandet - og hvilke programmer du kan se.