Roger Dahl nærmer seg mål

Roger Dahl nærmer seg målstreken i Alta.

Roger Dahl med spannet

Alt tyder på at Roger Dahl - mr.Finnmarksløpet - vinner Finnmarksløpet 2011.

Foto: Knut-Sverre Horn

Roger Dahl nærmer seg Alta sentrum, hvor flere enn 1000 spente Altaværinger venter for å gratulere han når han kjører inn i målområdet.

Dahl er forventet å passere målstreken rundt klokken 22 torsdag kveld.

Sigrid Ekran kjører som et olja lyn

Sigrid Ekran passerte sjekkpunktet på Jotka 19.08 - en og en halv time etter Roger Dahl. Det betyr at hun har tatt innpå Dahl med 15 minutter siden Karasjok.

Dahl tapte dyrebare minutter da spannet hans parkerte like etter Jotka - men ifølge Finnmarksløpets GPS-tracking har Dahl fortsatt et godt forsprang inn mot målstreken i Alta.

Følg den spennende innspurten her!

Dramatisk for Dahl på Jotka

17.32 passerte Roger Dahl Jotka, som er siste sjekkpunkt før målgang i Alta. Han kom inn med 8 hunder og fortsatte videre med 7 hunder i spannet.

Det melder Finnmarksløpet på sine nettsider.

Roger Dahl

Her er Roger Dahl i fin flyt mellom Karasjok og sjekkpunktet Jotka.

Foto: Rune Berg / Nrk

Ifølge Finnmarksløpets folk på stedet hadde han knapt tid til å registrere seg og få satt av en av bikkjene før han satte farten videre.

Men ikke langt etter fikk han stopp, midt ute på Jotkavannet har hundespannet parkert - og Dahl måtte frem å snakke hundene i gang igjen.

Bikkjene til Roger Dahl parkerte midt på Jotkavannet, og Dahl jobbet i flere minutter med å få hundene i gang.

Bare minutter etter meldte Finnmarksløpets folk på sjekkpunktet om at det ser ut til at Dahl har fått fart på hundene igjen.

Spøker det for hytta?

Dersom Sigrid Ekran - som nå ligger på andre plass - slår Robert Sørlie er det tiden som avgjør om Roger Dahl vinner en hytte verdt en halv million kroner, kanskje er det derfor Dahl har det så travelt inn mot mål.

– Dette burde gå, sa Roger Dahl da han i formiddag tok fatt på den aller siste etappen i Finnmarksløpet 2011, vel vitende om at han har et forsprang på nesten to timer til neste konkurrent.

Forspranget økt i Mollesjohka

Roger Dahl passerte Mollesjohka fjellstua kl 15.02. Finnmarksløpets uoffisielle utregninger viser at han har en gjennomsnittsfart på 11,7km/t . Han har brukt 4 timer og 42 min på denne strekningen som er på 55 km.

Til sammenligning hadde han er gjennomsnittsfart på 11,9 km/t i 2010, skriver finnmarkslopet.no.

Sigrid Ekran som ligger etter Dahl i løypa passerte Mollesjohka klokken 16.46. Hun taper litt til Roger Dahl, og er nå 1 time og 56 minutter etter Roger Dahl.

Ekran startet ut fra Karasjok 1 time og 51 minutter etter Dahl - og har dermed tapt 5 minutter på Dahl, melder Finnmarksløpet på sine nettsider.

Robert Sørlie startet ut fra Karasjok en drøy halv time etter Sigrid Ekran, men om avstanden mellom de to er økt eller minket får vi ikke vite før de passerer neste sjekkpunkt - Jotka.