Var savnet i ett og et halvt døgn – funnet i live

Natt til søndag forsvant en mann i 30-årene. Nå er han funnet i en hytte, sterkt nedkjølt, men i live.

Leteaksjon i Tana

Flere letemannskaper fra Sivilforsvaret, lokalt brannvesen, Røde Kors og politiet var involvert i leteaksjonen etter mannen i 30-årene.

Foto: Tor Emil Schanche / NRK

Det var dårlig vær og kuldegrader da det ble startet en leteaksjon i Tana mandag formiddag. Noen timere senere ble mannen i 30-årene funnet i live.

– Resultatet ser ut som det ble veldig bra, heldigvis. Han ble funnet litt før klokken sju i en hytte i området Álletnjárga i Tana. Han er nedkjølt etter å ha vært ute siden søndag morgen. Vi håper det går bra, sier operasjonsleder Jan Olav Schjølberg i Finnmark politidistrikt til NRK.

Laster Twitter-innhold

Mannen ble sist observert da han forlot et hus i femtiden søndag morgen i Tana kommune. Mandag ble han meldt savnet av pårørende og leteaksjonen startet. Mannen var ved bevissthet da han ble funnet av letemannskap noen timer senere, og er utenfor livsfare. Innsatsleder Helene Gran Øverli ved Tana lensmannskontor berømmer et godt samarbeid.

– Det var et godt samarbeid med politi og de frivillige instansene, hvor vi tidlig fikk startet rundspørring og fikk god informasjon. Etterretningen vår gjorde at vi fikk et nytt søksområde. Vi konsentrerte søket og der gjorde vi funn, med hjelp av Sivilforsvaret, sier hun til NRK.

Distriktssjef Terje Meyer Øst-Finnmark sivilforsvarsdistrikt er svært glad for at vedkommende er blitt funnet.

– Det viser for mannskapene at leteaksjoner faktisk nytter. Det er ikke bom hver gang. Han har vært ute lenge, i kaldt og dårlig vær, og da er det ekstra hyggelig at vedkommende blir funnet i live, sier han til NRK.

Innsatsleder Øverli forklarer at mannen skal ha blitt skadet på vei hjem fra fest.

– Han har tatt seg inn i et hus fordi han ble skadet. Der har han blitt liggende siden søndag, sier hun.

Laster kart, vennligst vent...