NRK Meny
Normal

Tre pågrepet og 1,5 millioner kroner beslaglagt i storaksjon

Flere etater aksjonerte onsdag og torsdag mot 80 bedrifter i Hammerfest, Alta, Vadsø og Kirkenes.

Kirkenes

Storaksjonen onsdag og torsdag skjedde i Kirkenes, samt i Vadsø, Hammerfest og Alta.

Foto: Stian Strøm / NRK

Formålet med aksjonen var å avdekke kriminalitet innen bransjene servering, frisør, skjønnhetspleie, bygg og anlegg og renhold, skriver Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Politiet aksjonerte mot bedriftene sammen med både Skatteetaten, NAV, Mattilsynet og Tolletaten.

– I forbindelse med aksjonen har politiet pågrepet tre utenlandske borgere for ulovlig arbeid, da de ikke hadde oppholdstillatelse som gav dem rett til å arbeide. Disse vil bli anmeldt og de vil bli forhåndsvarslet om utvisning av politiet. Tre virksomheter vil bli anmeldt for forholdene, sier politioverbetjent Wenche Henninen i Finnmark politidistrikt.

Beslagla 1,5 millioner kroner

I aksjonen beslagla blant annet Skatteetaten i overkant av 1,5 millioner kroner hos skyldere med forfalte skatte- og avgiftskrav.

Ifølge avdelingsdirektør i skattekrim, Stein Ringseth, var det største enkeltbeslaget på 480.000 kroner.

– For Skatteetaten er resultatet av aksjonen urovekkende. Denne fellesaksjonen viser med all tydelighet betydningen av at kontrolletatene og politiet samhandler i kampen mot arbeidslivskriminalitet, sier Ringseth.

Kan ha funnet mer

Ifølge politiet kan videre etterforskning avdekke mer kriminalitet.

– Vi er tidlig i etterforskningen og vil jobbe videre i tiden som kommer. Det er avdekket ulike forhold fra alle kontrolletatene, og det videre arbeidet vil kunne avdekke flere straffbare forhold, sier politioverbetjent Wenche Henninen i Finnmark politidistrikt.