NRK Meny
Normal

Drømmen knust: Snuhavn-selskap slår seg konkurs

Porsanger kommune vil etter alt å dømme nå ikke kunne få oppfylt drømmen om cruiseturister til sommeren.

Snuhavn i Porsanger
Foto: Pressebilde / Northcape Turnaround Port

– Vi har ikke fått svar på lånesøknaden Porsanger kommune hadde inne hos fylkesmannen, og følgelig ville tidsvinduet Northcape Turnaroundport hadde inne, måtte lukkes, sier nestleder i selskapet Helge Nicolaisen til NRK.

NRK omtalte saken tirsdag. Selskapet opplyste da at de mangler mellom 10 og 15 millioner kroner, og jobbet da opp mot private, statlige og kommunale aktører for å se på muligheten for å få finansiering på plass.

Frist til 16

Rådmann Gunnar Lillebo i Porsanger orienterte iFinnmark tidligere i dag at de ennå ventet på svar fra fylkesmannen om de får lov til å ta opp lån på for å kjøpe seg inn i snuhavna. Det svaret kom ikke.

Nicolaisen sier til NRK at selskapet nå vil måtte begjære seg konkurs.

Dette betyr at selskapet ikke vil klare sine forpliktelser overfor kundene, og heller ikke ha kapital til helt nødvendige gjøremål. Det betyr at konkurs er resultatet, sier han.

– Vi er skuffet

Snuhavnen, den såkalte SeaWalken, er ferdig produsert har ventet på å bli slept til Porsanger.

Snuhavnen ville kunne gitt gode ringvirkninger i forhold til turismen i Midt-finnmark. Allerede i 2013 gjorde Porsanger kommune det klart at et rederi med cruisepassasjerer hadde meldt sin ankomst sommeren 2015.

– Slik saken står nå tyder alt på at Noth Cape turnaround ikke vil vær ei stand til å ta imot kunder sommeren 2015, sier Nicolaisen.

Dette er veldig trist overfor Porsanger kommune og Midt-Finnmark som hadde mulighet til å få en helt ny type næring på plass. Vi er mange som har jobbet mot dette målet, så vi er skuffet. Det er enkelt å si, sier Nicolaisen.