NRK Meny
Normal

Skiløper bitt av hund i hundespann

En skiløper har i dag kontaktet politiet etter å ha blitt angrepet og bitt av en hund i et hundespann i Sør-Varanger tidligere denne uken.

Kart, Skrøytnes, Pasvik

Mandag formiddag ble en person bitt av en hund i et hundespann i det de skulle passere hverandre i løypa.

Foto: NRK kart

– Hundespannet og skiløperen møttes langs en trasé i Skrøytnes i Pasvik. I det de passerte hverandre brøt en av hundene ut fra spannet og bet skiløperen i låret, forteller operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Svein- Erik Jacobsen.

Svein-Erik Jacobsen
Foto: Tor Sandø / NRK

Hendelsen fant sted på mandag, men ble først meldt til politiet klokken 11. onsdag formiddag.

– Skiløperen var godt polstret så hunden klarte ikke bite igjennom klærne. Men fornærmede er blå på låret etter angrepet og ønsker å anmelde forholdet.

Det er ikke avgjort hva som skjer med hunden som bet skiløperen. Politiet skal undersøke saken, og kan da si noe om hundens videre skjebne.

Bikkjeslagsmål

– En annen skiløper som hadde med seg hunden på tur, møtte også på det samme hundespannet. Det ble slåsskamp mellom hundene, men her ble ingen personer skadet forteller operasjonslederen.

Politiet har ikke vært i kontakt med den andre skiløperen. Det var fornærmede som også fortalte om at det hadde brutt ut slåsskamp mellom hundene. Det er uvisst om det noen av hundene er skadet.

– De to skiløperne som møtte på hundespannet mandag, kom tilfeldigvis i snakk senere på dagen, og da ble episodene med hundespannet nevnt.

Operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Svein- Erik Jacobsen, sier det er mulig at denne personen etterhvert blir innkalt som vitne.