NRK Meny
Normal

Siktet for falsk forklaring om overfallsvoldtekt

Politiet har henlagt saken der en kvinne i 20-årene anmeldte en overfallsvoldtekt i Alta sentrum. Samtidig sikter de kvinnen for falsk forklaring.

Politisperring ved Parksenteret

Politiet sperret av et område utenfor Parksenteret og dekket det til med presenning da anmeldelsen kom.

Foto: Ole Sommarset / NRK

– Vi har henlagt den saken som intet straffbart forhold fordi politiet ikke lenger tror at det medfører riktighet. I samme forbindelse har vi siktet kvinne som anmeldte voldtekten for falsk forklaring til politiet, sier etterforskningsleder i Alta, Svein Erling Mikalsen.

Det var iFinnmark.no som omtalte saken først.

Kvinnen anmeldte overfallsvoldtekten i september. Voldtekten skulle ha skjedd rett utenfor kjøpesenteret Parksenteret i sentrum av Alta .

Etter noen dager gikk politiet ut med et signalement på den mistenkte mannen. De ville på denne måten få inn tips i saken.

Mikalsen sier politiet ser veldig alvorlig på slike falske anmeldelser.

– Generelt sett, så går dette utover folks trygghetsfølelse. Vi synes ikke det er greit at folk tror at det går en voldtektsmann løs i Alta sentrum, sier han.

Mikalsen sier det er alvorlig også fordi dette i tillegg handler mye om ressursbruken i politiet.

– Vi bruker veldig mye ressurser på slike saker, og derfor har vi også valgt å sikte kvinnen for falsk forklaring, sier etterforskningslederen.

Ifølge iFinnmark.no skal kvinnen være kjent med siktelsen, og hun har fått oppnevnt advokat Kjetil Nilsen som forsvarer.