Se de fine nordlysbildene dere har delt!

Nordlyssesongen er her igjen og folk i Finnmark har gått på nordlysjakt.

Nordlys over Alta

MAGISK LYS: – Det som fascinerer meg med nordlyset er at det alltid forandrer seg, sier Stian Simonnes som foreviget denne nordlysnatta.

Foto: Stian Simonnes

Er du en av de som sjekker nordlysvarsler på nett og tar med stativ, håndvarmere og avansert utstyr for å fotografere nordlyset?

Eller har du bare knipset et bilde med mobilen på vei hjem en nordlys kveld?

Uansett er nordlyssesongen her for fullt og det ser vi på bildene dere har delt med oss.

For eksempel dette av Stian Simonnes:

Bildet ble lagt ut for noen dager siden, men ble tatt i 2014 da Simonnes bodde i Alta. Nå for tida utnytter han det gode nordlysværet på Sundmøre for å få tatt nye bilder.

– Det som fascinerer meg med nordlyset er at det alltid forandrer seg, sier han.

– I Alta var det ekstra spesielt at jeg kunne gå ut hver kveld og se at hele himmelen var grønn. Det var da jeg ble bitt av basillen.

Selv stiller han godt forberedt med stativ, kamera, varme klær og tålmodighet når han skal ut på nordlysjakt. Men andre klarer å fange nordlyset kun ved hjelp av mobilen.

Som for eksempel Ingunn Guttormsen:

Hva som er historiene bak disse bildene vet vi ikke, men flotte er de!

Del dine bilder med oss

Vi i NRK Finnmark ønsker å se bilder fra hele landsdelen. Ved å merke bildene dine med emneknaggen #nrkfinnmark kan du dele dem med oss.

Del gjerne dine bilder med oss av både turbilder, solbilder eller bilder av spennende ting du opplever i våre nordligste fylker.

Har du ikke Instagram? Da kan du laste opp bilder fra datamaskinen din her:

Laster innhold, vennligst vent..

Ved å dele bildene med oss godkjenner du samtidig våre retningslinjer.

Som fotograf står du også inne for at de som er avbildet på bildet du deler med oss har godkjent at dette bildet brukes både på TV og på nett i enhver redaksjonell NRK-sammenheng.

Seerbildene kan blant annet bli valgt ut til å bli vist fram som dagens bilde på Nordnytt-TV-sendingen, i nettartikler eller i bildegallerier på våre nettsider nrk.no/finnmark.

Bildene du publiserer lagres ikke hos NRK, kun en referanse til der bildet ligger på nett. Om du sletter et bilde merket med #NRKfinnmark fra din Instagram-profil, vil det automatisk bli fjernet umiddelbart fra våre sider. Hvis vi har gjengitt et bilde som du ikke ønsker vi skal vise på våre sider, kan du sende en e-post til finnmark@nrk.no, så skal vi fjerne det.

Denne siden er ikke sponset eller administrert av andre enn NRK. Bildekart- og bildestrøm-siden benytter Instagrams åpne API, men er ikke sponset eller sertifisert av Instagram.

Her kan du se alle bildene dere har merket med #nrkfinnmark:

Laster innhold, vennligst vent..