NRK Meny
Normal

Mener hun feilinformerte fylkestinget om Barents Observer

Leder av fylkesrådet i Troms feilinformerte fylkestinget om Barents Observer, mener de ansatte i nettavisen.

Fusdahl

Fylkesrådet i Troms Line Fusdahl.

Foto: Petter Strøm / NRK

Leder av fylkesrådet i Troms, Line Fusdahl, feilinformerer når hun sier at Barents Observer aldri har blitt utsatt for sensur av sine eiere eller ledere. Det mener redaktør Thomas Nilsen og resten av redaksjonen i nettavisen.

Det er Fusdahls orientering om Barents Observer i tirsdagens fylkesting som får dem til å reagere.

– Jeg er også svært glad for å konstatere at det hittil aldri har skjedd, og jeg gjentar aldri, at noen av eierne, verken representantskapet, styret eller for den sags skyld daglig leder, har lagt seg bort i det redaksjonelle innholdet hos Barents Observer, sa Fusdahl fra talerstolen i fylkestinget.

Thomas Nilsen

Redaktør i Barents Observer, Thomas Nilsen.

Foto: Gyda Hesla

– Stemmer ikke

Line Fusdahl var svært klar i sin tale til Troms fylkesting tirsdag. Det har overhodet ikke foregått sensur av Barents Observer hevder hun. Men den virkelighetsbeskrivelsen kjenner ikke redaksjonen i nettavisen seg igjen i.

– Det stemmer ikke. Det har skjedd. Både hos politikerne i representantskapet, det har skjedd at styreleder i brevs form til meg og det har skjedd at sekretariatsleder til en av de andre redaksjonelle ansatte har gitt beskjed om ting som ikke er ønsket publisert. Det kalles direkte inngrep i det redaksjonelle produkt og det betyr at Line Fusdahls framføring for fylkestinget i Tromsø var gal, sier Nilsen.

Vil ikke kommentere

Konflikten rundt Barents Observer har vokst frem etter at eierne, de nordnorske fylkeskommunene, tidligere i år vedtok at nettavisen ikke får forplikte seg til redaktørplakaten som skal sikre deres uavhengighet.

Line Fusdahl har ikke ønsket å svare på kritikken fra Barents Observer, men svarer gjennom sin politiske rådgiver Tor Arne Morskogen at hun ikke kommenterer pågående personalsaker.