NRK Meny
Normal

Vil spille til inntekt for MS-syke Cathrine

Cathrine Jensen fra Øksfjord har fått diagnosen MS. For å stoppe sykdommen vil hun gjennomgå en behandling, som er både dyr og på et uprøvd stadie i Norge.

Konsert for MS syke Cathrine

Hallgeir Pedersen vil bruke sin musikalske erfaring og sitt brede kontaktnett for å hjelpe MS-syke Cathrine Jensen.

Foto: Marte Lindi / NRK

Hun vil ta ut stamcellene i kroppen for så å la kroppen bli kjørt ned til null av cellegift, for å reversere kroppens celler til å tro at Multippel Sklerosen ikke eksisterer. Etterpå føres stamcellene tilbake. Slik håper hun å stoppe eller bremse kroppens utvikling av MS.

– Dette er en behandling som er vanlig å bruke ved ulike former for kreft, men det er ikke vanlig å bruke for å kurerere MS i Norge. De har bestemt seg for at bare fem pasienter i året skal få prøve det og da er jeg redd at det blir alt for lang tid å vente, forteller Cathrine.

Jam for Cathrine

Derfor vil hun nå reise ut av landet for å få behandlingen mens sykdommen er på et stadie som betegnes som godt egnet for behandling. Det er imidlertid en dyr affære, en kostnad oppmot en halv million kroner. Derfor har artist Hallgeir Pedersen bestemt seg for å hjelpe så godt han kan.

– Jeg traff Cathrine for noen år siden fordi vi har barn i samme barnehage. Jeg ble kjent med henne og vi har alltid kommet godt overens. Da jeg fikk vite om sykdommen tenkte jeg på hva jeg kan gjøre, forteller artisten.

12. mai gjennomføres ideen til Hallgeir Pedersen, en konsert til inntekt for Cathrine. Flere artister skal stå på scenen på Øksfjord samfunnshus. Cathrine selv er overveldet over initiativet.

– Det er over all forventning og jeg er veldig takknemlig for det Hallgeir gjør, smiler hun.

Den usynlige sykdommen

Når man ser på Cathrine kan det være vanskelig å se at hun er rammet av en sykdom. Slik var det for Hallgeir i lang tid, ikke før Cathrine skrev om behandligen på facebook ble han klar over situasjonen. Det er hverdagen for en som er MS syk, forteller Cathrine.

– Jeg blir på en måte angrepet av anfall og de kan vare alt fra to uker til to måneder. Kroppen min angriper mitt eget nervesystem, så dette er en usynlig sykdom. Noen dager stivner jeg helt, jeg kan miste følelsen i deler av kroppen, dobbeltsyn også blir jeg generelt veldig slapp og trøtt. Dette er ikke noe som vises utenpå, men jeg tenker på det hele tiden, avslutter Cathrine