NRK Meny
Normal

Hund funnet død i pose med steiner

En fisker oppdaget en svart pose som det stakk opp noen hår fra på en fiskeplass i Hammerfest mandag morgen.

Hårrester etter funn av død hund

FUNNET I SVART SØPPELSEKK: Der hunden ble funnet ligger det nå igjen store pelsdotter. Ifølge politiet bar hunden preg av å ha ligget lenge i vannet. Fugler skal ha vært og kakket hull på den svarte søppelposen hunden ble funnet i.

Foto: Allan Klo

Da mannen åpnet posen fant han en død hund og noen steiner som var puttet opp i posen, forteller politiet i Vest-Finnmark til NRK.

Fiskeren ringte umiddelbart politiet som rykket ut til Skansen i Hammerfest, der funnet ble gjort.

Golden Retriever

– Mye kan tyde på at hunden enten har vært død, eller at noen har druknet den ved å putte steinene i posen, og så hive den på sjøen, sier operasjonsleder hos Vest-Finnmark politidistrikt, Jan Olav Schjølberg.

Fuglenes, Hammerfest

I dette idylliske området på Fuglenes i Hammerfest ble posen med den døde hunden funnet.

Foto: Allan Klo

Hunden var av rasen Golden Retriever, men den var uten halsbånd, og hadde heller ikke andre kjennetegn som gjør det mulig å finne eieren, ifølge politiet.

– Så det blir veldig vanskelig for oss å finne ut hvem som har gjort dette her. Nå leverer vi hunden til Mattilsynet, slik at den kan undersøkes der, sier Schjølberg.

Avhengig av tips

Politiet avhengig av opplysninger fra publikum for å klare å oppklare saken.

– Det er klart at hvis noen har puttet en levende hund i en pose med steiner og druknet den, så er det svært alvorlig, sier Schjølberg.

– Det er et dyr det handler om, så det er helt forferdelig hvis det er det som har skjedd, men som sagt, det er jo nesten umulig å finne ut hvem som har gjort dette.

Schjølberg forteller at posen ikke nødvendigvis trenger å komme fra Hammerfest.

– Den kan ha drevet i land, siden den ble funnet i fjæra. Storhavet er like utenfor Fuglenesodden der posen ble funnet, så det er mange muligheter, sier Schjølberg.

– Ikke overrasket

Kaja Ringnes Efskind, infoansvarlig Dyrevernalliansen

Kaja Efskind, infoansvarlig Dyrevernalliansen.

Foto: Andrea Bae Nesset / NRK

Kafa Efskind er informasjonsansvarlig hos Dyrevernalliansen og er ikke overrasket over hundefunnet i Hammerfest.

– Dessverre skjer dette jevnt og trutt, spesielt om sommeren. Og det skjer nok mye oftere enn de sakene man ser dukker opp i media, sier Efskind.

– Det er jo ikke godt å si om hunden har vært død på forhånd, eller om den har blitt avlivet på denne måten. Hvis sistnevnte er tilfellet, er det i så fall veldig trist og tragisk at noen velger å gjøre det på denne måten, for det vil jo innebære store smerter og frykt for hunden.

Dyrevelferdsloven har en strafferamme på inntil tre års ubetinget fengsel på slike saker.

– Men vi ser at hvis gjeningsmannen blir tatt i slike saker, så ender vedkommende ofte opp med korte straffer som ikke står i samsvar med det som er gjort i det hele tatt, sier Efskind.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...