NRK Meny
Normal

Fikk 77 torsk over 20 kilo: – Det er helt eventyrlig!

Turistfiskere opplever tidenes torskebonanza i havområdene utenfor Sørøya i Finnmark.

Eventyrlig torskefiske på Sørøya

RUGGER: Fornøyde torskefiskere på Sørøya i Vest-Finnmark.

Foto: Nordic Sea Angling

På to båter lyktes turstene sist helg å fiske hele 47 torsk over 20 kilo, 23 torsk over 25 kilo, og sju torsk på over 30 kilo. Det melder turistfiskeselskapet Nordic Sea Angling på egen nettside.

Monstertorsk

Bookingansvarlig Jimmy Andersson forteller at de hadde med seg en gruppe turistfiskere til havområdene utenfor Sørøya som ligger utafor kysten av Vest-Finnmark.

Torsk

Christian Bergquist med en ny personlig rekord på 27,75 kilo. Bilde med tillatelse fra Nordic Sea Angling.

Foto: Nordic Sea Angling

– To av torskene gjestene dro opp var på over 38 kilo, og det er de største vi har fått i år, sier Andersson til NRK.

– De to sværingene slapp vi faktisk ut igjen. Det ville være synd for arten å ikke videreføre så flotte eksemplarer. Men vi fikk veid dem på båten, så med forbehold om at det kan være litt feilmargin, så var de altså på ca 38 kilo, forteller Andersson.

Rekordstore

Sørøya har lenge vært et velkjent sted for friluftsinteresserte. På land er det mer hare enn de fleste andre steder, noe som trekker mange tilreisende jegere.

Til havs er det storfisken som gjelder, og flere rekordskreier er heist opp fra dypet. Norgesrekorden er på 41,7 kg

Kveitene blir også uvanlig grove her. Yrkesfiskeren Tom Richard Kristiansen tok høsten 2007 en kveite på 314 kilo fra havdypet utenfor Sørøya. Uoffisielt er det den største kveita som er tatt i landet etter krigen.

– Bedre og bedre

Jimmy Andersson fra Sverige, som har drevet med turistfiske på Sørøya siden 2005 forteller at årets sesong ser ut til å bli helt eventyrlig.

– Dette er det beste fisket vi noensinne har opplevd her oppe. Det har jeg tenkt hvert eneste år, men i år er det altså enda bedre enn i fjor, det er helt utrolig, sier Andersson.

Flere fiskehistorier fra Sørøya: