Eventyrjenter på viddene - klare for premiere

Guro Krempig og Tonje Blomseth er blant jentene som drar bak blånene for å måle krefter med naturen i sesong to av «Eventyrjenter» som har premiere i kveld.

Eventryjenter

Spreke jenter på eventyr i Finnmark, Alaska og Svalbard venter seeren når «Eventyrjenter» vises på NRK1.

Se første episode her.

Noen tar det formelle steget inn i voksenlivet gjennom konformasjon, andre begir seg ut på Finnmarksvidda med en 30 kg tung ryggsekk for å klare seg alene i villmarken. Slik som Guro Krempig (17) har gjort.

Eventyrjenter sesong 2

Guros ensomme tur på vidda var både tøff og magisk. Det blir flaut å se seg selv vise sterke følelser på tv, tror hun.

I dag får hun og det norske folk se ferden på tv-skjermen. I kveld har «Eventyrjenter» premiere. Serien handler om norske jenter som filmer seg selv på tur i vill natur.

– Det tøffeste var å være helt alene. Det var egentlig godt å ha med kameraet for å bryte stillheten. Foran kamera må man jo snakke litt og det var godt, minnes Guro som ikke er uvant med å være på TV. Mange kjenner henne allerede fra serien «Villmarksbarna».

Alaskafarer klar for premiere

Tonje Blomseth (22) er tilbake i Finnmark etter to reiser til Alaska. Dagens plan er å trene hundene og seg selv, samt skrive på boka si. Men på kvelden skal hun gjenoppleve sitt største eventyr noensinne. Hun tok nemlig med kameraet og hundene til den andre siden av kloden.

Eventyrjenter sesong 2

Ting gikk ikke helt etter planen for Tonje i Alaska, men hun vil ikke avsløre detaljer.

Foto: Eventyrjenter

– Det var litt voldsomt å dra på en sånn tur for første gang helt alene, men sånt finner man ikke ut av før man prøver. Ting gikk ikke helt etter planen i Alaska. Jeg skal ikke røpe alt som skjer, men det var litt dramatikk. Turen ble noe avsporet av et uhyggelig møte, forteller Tonje.

Villmarksjenter sesong 2

Tonje planlegger å ha en åpen spørrerunde på Snapchat etter premieren, slik at folk kan spørre om alt de måtte lure på rundt friluftsliv og Alaska.

Tonje Blomseth er egentlig fra Trondheim, men hun begynner å bli et kjent ansikt i nord. Hun har bosatt seg i Karasjok og nå er det reindrift på vidda med kjæresten, samt aleneturer i vill natur som står på programmet. Alaska har også satt sitt preg og nå skriver Tonje bok om opplevelsen.

– Jeg håper leserne skal lære noe av mine feil på denne turen. Dessuten traff jeg flere spennende folk, som for eksempel urfolk, med utrolige fortellinger som også får plass i boka, sier Tonje.

Vil inspirere jenter

Tonje, Guro, Else, Hilde og Marthe som er med i tv-programmet, er eventyrjenter med bein i nesa. Guro Krempig tror det blir bra å få vist det på tv.

Eventyrjenter sesong 2

Man trenger ikke å være Lars Monsen eller 18 år for å begi seg ut på store eventyr.

– Det finnes utrolig mange jenter som utfordrer seg selv og gjør stilige ting. Det er bra at programmet slår et slag for jenter. Det er ikke bare Lars Monsen og Børge Ousland som kan gjøre kule ting i villmarka, sier hun lattermildt.

«Eventyrjenter» har ikke hatt premiere ennå, men Guro har allerede fått et par henvendelser og spørsmål fra andre jenter som vil på tur.

– Det er kult hvis andre blir inspirert. Man trenger ikke å være voksen eller å fylle atten år for å begi seg ut på eventyr, fastslår hun.