Magnus' mål holdt bare til uavgjort for Alta

– Det er jo altfor dårlig, rett og slett. Det er pinlig slik vi framstår i dag.

Magnus Nikolaisen

MISFORNØYD: – Vi skaper altfor lite i andre omgang. Vi er lite oppfinnsomme og står og lemper langt, sier en selvkritisk målskårer Magnus Nikolaisen etter uavgjort mot Strømsgodset 2.

Foto: Rune Berg / NRK

Målskårer Magnus Nikolaisen er ikke fornøyd med verken seg selv eller laget etter et forsmedelig uavgjort for Strømsgodsets andrelag i Finnmarkshallen mandag.

– Vi må slutte å slippe inn så mye mål at vi alltid blir liggende bakpå. Det går ikke an, sier Nikolaisen.

Mandag måtte han se at Strømsgodsets Kristoffer Hoven sendte gjestene i ledelsen etter 36 minutter. Nikolaisen utlignet rett før pause, men etter hvilen kom han ikke nærmere enn et skudd i stanga.

To dårlige helger

– Vi har et par store sjanser, men skaper altfor lite i andre omgang. Vi er lite oppfinnsomme og står og lemper langt.

– Nå er det to helger på rad hvor det er under pari. Sist helg spilte vi mot et bra lag. I dag gjør Godset selvfølgelig en bra bortekamp til dem å være, men det er ikke noen tvil om at det er vi selv som roter det bort.

Trener Rune Repvik slår fast at Alta kom fra kampen med to poeng for lite.

– Men de to poengene fortjener vi ikke hvis vi ikke presterer bedre enn det som ble gjort i dag.

– Andre omgang er det en stund hvor dere eier ballen totalt, har et skudd i stanga og skårer nesten på frispark Er ikke det godkjent?

– Jeg teller totalt ti målsjanser for oss gjennom hele kampen, kanskje litt flere. De har to. Da skal vi vinne kampen. Men det lugger gjennom hele kampen, jeg føler man er ukonsentrert. Hadde vi klart å spille som en enhet er jeg sikker på at vi hadde skapt enda flere målsjanser, og vi hadde i alle fall skåret på noen av dem vi hadde.

Må finne rytmen

Poengdelingen betyr at Alta nå er på femteplass etter fem serierunder, sju poeng bak serieleder Raufoss.

– Det bekymrer meg ikke. Raufoss har startet kjempegodt og alle ære til dem. Men akkurat nå har vi mer enn nok med å konsentrere oss om oss selv og klare å prestere bedre og utvikle oss.

– Hva er det som skjer, føler du?

– Det er vanskelig å svare på. Uka har vært veldig god, så det er ingen ting som tilsa at det skulle lugge så mye som det gjorde i dag. Det er bare å gå på treningsfeltet hver dag nå og utvikle det offensive spillet vårt og ikke minst finne rytmen i det.
Det ser vi ganske stor mangel på i dag, sier Rune Repvik.

Fotball: 2. divisjon, avdeling 2

Alta–Strømsgodset 2

0–1 Kristoffer Hoven (36)

1–1 Magnus Nikolaisen (45)