Hopp til innhold
Alexandra Joy Øhrn Fredwall mener at barn burde lære mer om kjønnsmangfoldet i Norge. (t.v) Mor Kristin Evina Øhrn Fredwall, leder i FRI Agder og i foreldre til transungdom i Sør

Transkvinne provosert av Foreldre.net-lederen i "Debatten"

Reaksjonene er sterke etter uttalelser om kjønnsidentitet i NRKs "Debatten" torsdag kveld. Helén Rosvold Andersen i Foreldre.net mener det å snakke om kjønnsidentitet på skolen skaper forvirring.

Marianne Gulli, leder FRI Oslo og Viken

Krever at helse­ministeren griper inn mot helse­toppene

Toppledere i helsevesenet definerer det norske tilbudet til transungdom som «utprøvende». Nå krever flere organisasjoner at helseministeren griper inn.

Overlege Anne Wæhre ved teamet for kjønnsidentitetsutredninger av unge (KID-Teamet) ved Rikshospitalet.

Har stramma inn tilbud til trans­personer: – Behandler færre før de blir 18 år

Overlege mener det er lite dokumentert at behandlinga hun gir til barn og unge hjelper. Nå blir den ansett som «utprøvende».

Nærbilde av Maria Åmås.

Maria sitt liv om bord på servicebåten ble snudd på hodet

Maria Åmås (29) hevder at hun ble utsatt for mobbing over flere år på arbeidsplassen. Norsk Sjømannsforbund mener at det er den verste trakasseringssaken de har vært borti.

Tone Maria Hansen og Mikael Scott Bjerkeli

Trakk seg fra rapport om kjønnsinkongruens

Ny rapport om kjønnsinkongruens mangler troverdighet, mener Harry Benjamin ressurssenter. De trakk seg fra samarbeidet etter at forskere brukte Rikshospitalet-kritiker til å intervjue kilder om helsetilbudet.

Regnbueflagg i Kristiansand

Ny rapport: Transpersoner opplever at de ikke blir tatt på alvor av helsepersonell

Manglende tillit til det eksisterende helsetilbudet og mangel på nødvendig helsehjelp for personer med kjønnsinkongruens i Norge, er blant funnene i ny rapport.

US Championships Athletics

Nikki Hiltz kjempar mot fordommane: «Det er ein biologisk mann, få han ut derfrå»

Nikki Hiltz (28) skaper overskrifter på og av friidrettsbana. Den ferske amerikanske meisteren identifiserer seg som ein ikkje-binær transperson, noko som ikkje går upåakta hen.

Sander-til K. Østensvik

Sander (13) sto frem som trans: – Det var en lettelse

Håper at ny forestilling om kjønnsmangfold skal skape større toleranse.

Inge Alexander Gjestvang

Transpersoner i Bergen får egen lege

Pasientgruppen fortviler etter at Esben Esther Pirelli Benestad mistet retten til å være lege. Nå vil politikere i Bergen og Stavanger styrke helsetilbudet til transpersoner.