Hopp til innhold
Gamle Hammerfest sykehus.

Sykehus til salgs: Jakter kjøper som har 120 millioner kroner

Innflytting i det nye sykehuset i Hammerfest er for fullt i gang. Nå håper Finnmarkssykehuset å få solgt det gamle sykehusbygget, men det vil koste millioner.

Hovedtillitsvalgt og sykepleier Eva J. Ytrehauge, operasjonssykepleier Anette Liberg og kreftsykepleier Marte Lebesby ved dagkirurgien på Klinikk Alta, frykter styret i Finnmarkssykehuset ikke skjønner konsekvensen av å legge ned tilbudet.

Høyre: Vil at sykehusleger skal kombinere jobber

For å lokke flere til å jobbe på sykehusene, vil Høyre at ansatte skal jobbe mer utendørs. Legeforeningen er lite imponert over den «fancy idéen».

Hammerfest sykehus

Sykehus får kritikk: Vil slette opptak av styremøter

Finnmarkssykehuset vil fjerne opptak av styremøtene på nett. Opptak fra siste styremøte forteller at begrunnelsen var noe helt annet enn det som nå sies.

Kronstad4

Her vil Ap ha private helsetjenester: – Vi snur alle steiner

Mens regjeringen vil ha mindre private helsetjenester, jobber deres partifeller i Finnmarks mest folkerike kommune for det motsatte.

Alta rådhus

Finnmarkssykehuset med kritikk mot media: – Rykter og misforståelser som blandes sammen

Direktør i Finnmarkssykehuset kritiserte media under styremøte. Nå oppretter helseforetaket en egen informasjonsplattform.

Styremøte i Finnmarkssykehuset 25. april 2024

Rysta styremedlem stansa nye kutt for sykehusene

Mens sykehustilbudet i Finnmark står foran store kutt, er det mistro og mistillit som preger styremøtet i Finnmarkssykehuset.

Fakkeltog i Tana.

Vil framleis ha psykiatri i Tana – seier samisk og finsk er viktig

Folk i Tana har mobilisert for ikkje å miste det distriktspsykiatriske senteret. No får dei støtte frå direktøren i Finnmarkssjukehuset.

Paul Olav Røsbø er leder i Finnmark legeforening og frykter det at luftambulansen legges ut på anbud og stadig endres rammer befolkningen.

Leder i legeforening: – Frykter at tilliten til Finnmarkssykehuset svekkes

Finnmark legeforening mener dagkirurgien i Alta legges ned på sviktende grunnlag. – Dette kommer til å straffe seg i lengden, sier leder Paul Olav Røsbø.

Ambulansebåten Thea Jensen

Biljardbord ble starten på en unik sykeseng

Finnmarkssykehuset er først ute med en sykeseng som benytter en gyrostabilisert båre i en ambulansebåt. Historien startet med et biljardbord en sjøsyk ingeniør.