Normal

Varetektsfengslet i fire uker

DRAMMEN (NRK): 19-åringen som er siktet for forsøk på forsettlig drap etter en knivstikking på St. Hallvard videregående skole ble i Drammen tingrett varetektsfengslet i fire uker.

Drammen tinghus

Fengslingsmøte foregår i Drammen tingrett.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

19-åringen ble i fengslingsmøtet i Drammen tingrett varetektsfengslet i fire uker. Alle ukene er med brev-, besøks- og medieforbud, mens to av ukene er i full isolasjon.

Den siktede 19-åringen ble gjort kjent med at kjennelsen kan ankes og valgte å ta betenkningstid.

Politiadvokat Ingvild Lærum

Politiadvokat Ingvild Lærum.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Vi har dannet oss et godt bilde av hva som har skjedd. Vi har avhørt veldig mange vitner som var til stede under hendelsen. Men det er for tidlig at vi går ut med informasjon om hva som konkret har skjedd, sier politiadvokat Ingvild Lærum i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Nekter straffskyld

Ifølge politiet erkjenner 19-åringen knivstikkingen, men nekter straffskyld etter siktelsen.

– Han har erkjent de faktiske forhold i saken, at det har vært en kniv inne i bildet. Men han har ikke hatt noe vilje om å drepe fornærmede, sier 19-åringens forsvarer, advokat Martin Smith, til NRK etter fengslingsmøtet tirsdag.

19-åringen har det tungt, sier Smith.

– Han har det ganske forferdelig nå. Han forstår ikke hvordan det som har skjedd, hvordan det kunne skje. Han ser at dette er en veldig alvorlig sak, og det er også grunnen til at han samtykket til varetektsfengsling.

Rettssal 1 Drammen tinghus

Fengslingsmøtet er lagt til rettssal 1 ved Drammen tinghus.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

Avhørt i tre og en halv time

19-åringen ble avhørt i tre og en halv time mandag kveld. Der ble han muntlig forelagt en siktelse på forsøk på forsettlig drap.

Politiet kjenner til at det er en relasjon mellom de to fra tidligere og at det ikke er noe som tyder på hun er et tilfeldig offer.

19-åringen løp fra stedet, men ble pågrepet av politiet med hund etter kort tid i nærheten av skolen.