Siktet 19-åring erkjenner ikke straffskyld

19-åringen som er siktet for forsøk på forsettlig drap etter en knivstikking på St. Hallvard videregående skole erkjenner knivstikkingen, men nekter straffskyld etter siktelsen.

19-åringen ble fotografert da han løp fra åstedet på St. Hallvar, men en hundepatrulje fant mannen.

19-åringen ble fotografert da han løp fra åstedet på St. Hallvard videregående skole, men en hundepatrulje fant mannen.

Foto: NRK-tipser

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Foto: NRK

– Avhørene er avsluttet for i kveld. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer annet enn at siktede erkjenner de faktiske forholdene, men nekter straffskyld etter siktelsen, sier politiadvokat Ole Jacob Garder til NRK.

19-åringens advokat, Martin Smith, bekrefter overfor NRK at mannen ikke erkjenner straffskyld, men at han samtykker til fire ukers varetektsfengsling. Det er i samsvar med varetektsfengslingen politiet kommer til å be om under fengslingsmøtet tirsdag.

– Han synes det som har skjedd er trist, og han har det ikke bra, sier Smith til NRK.

19-åringen ble avhørt i tre og en halv time mandag kveld.

Knivstikking ved St. Hallvard videregående

Politiet rykket ut med store styrker til St. Hallvard videregående skole i Lier etter at ei jente ble knivstukket mandag formiddag.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

Politiet fikk mandag formiddag melding om en knivstikking på St. Hallvard videregående skole i Lier og rykket ut med en rekke politipatruljer. En 19 år gammel mann ble senere pågrepet i et villaområde ved skolen. Den 16 år gamle jenta ble ifølge politiet stukket gjentatte ganger på overkroppen.

Mandag kveld melder politiet at tilstanden til 16-åringen er alvorlig, men stabil.

19-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag etter lunsj.

– Hvor sikre er dere på at dere har rette gjerningsmann?

– Det er ingenting som tyder på at vi ikke har rett person, sier Garder.

Ønsker ikke å diskutere sikkerhet

Rektor ved St. Hallvard videregående skole er opptatt av å ta vare på elever og ansatte, og sier at spørsmål rundt sikkerheten får vente til et senere tidspunkt.

– Vi har jo en åpen skole og det betyr at om noen utenforstående ønsker å ta seg inn, så er det mulig, sier rektor ved St. Hallvard videregående skole, Unni Aadalen.

Unni Aadalen

Unni Aadalen, rektor ved St. Hallvard vgs.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Føler du at det er grunnlag for å gjøre endringer rundt sikkerheten på skolen etter det som har skjedd?

– Jeg tenker at nå er vi mest opptatt av å ivareta elever og ansatte. Spørsmål om hva som skal skje rundt sikkerheten det tror jeg vi får komme tilbake til på et senere tidspunkt, sier Aadalen.

Beredskapsplaner kom til nytte

Ifølge rektoren fikk de bruk for beredskapsplaner som de hvert år trener på.

– Vi har beredskapsplaner. Og i de planene har vi tiltakskort for ulike episoder, og disse beredskapsplanene øver vi på hvert eneste år, forklarer Aadalen.

– Kom disse forberedelsene til nytte på noen måte i dag?

– Ja, i dag hadde vi god nytte av den forberedelsen. Fordi vi var forberedt på hvordan vi skulle handle i den situasjonen som oppstod.

Kriseteam tilgjengelig

Mandag kveld var kommunens kriseteam og skolens rådgivere til stede på skolen. Både for elever og ansatte. Det samme gjelder tirsdag.

– I morgen begynner vi etter vanlig timeplan. Vi møter alle lærerne en tid før undervisningen starter og snakker om hvordan vi skal starte opp. Og det er kriseteam på skolen, slik at alle elever og ansatte kan få møte dem, sier Aadalen.