NRK Meny
Normal

Travleste dagen så langt i påsken

Varierende vær over hele landet ga Røde Kors den travleste dagen så langt i påsken.

Uvær i påska

Det har ikke vært like fint påskevær denne langfredagen. Noe som har gitt hjelpemannskapene fra Røde Kors mye å gjøre.

Foto: Geir Otto Johansen/Scan-Foto / Scanpix

Det ble ikke en like rolig dag for Røde Kors' hjelpemannskaper langfredag som skjærtorsdag. Det varierende været kan ha gitt Røde Kors mer å gjøre.

– Så langt i dag er det gjennomført 25 henteoppdrag på oppdrag fra AMK og fem søk på oppdrag fra politiet, sier Cathrine Bang Hellum, vaktleder ved Røde Kors sin informasjonssentral på Golsfjellet.

Totalt denne påsken har Røde Kors hatt 139 henteoppdrag og 21 søk.

– Krevende vær og tungt føre

Hellum tror det vanskelige føret kan være medvirkende årsak til at hjelpemannskapene har hatt en aktiv dag.

– Utfarten i dag har variert på grunn av overskyet vær flere steder i landet. Det har vært mange leteaksjoner så langt i påsken, noe som kan skyldes krevende vær og tungt føre flere steder i landet, sier Hellum.

Røde Kors' hjelpekorps rykket ut for å hente en skadet skiløper fra Blefjell fredag ettermiddag.

– Følg med på vær- og skredvarsel

Hjelpekorpset følger nå nøye med på det varslede værskiftet og oppfordrer folk til å holde seg oppdatert på vær- og skredvarsel.

– Vi er spesielt oppmerksomme på at det er varslet et værskifte de kommende dagene, med økende skredfare flere steder i landet, sier Hellum.

– Jeg håper folk benytter seg av de mulighetene fjellet byr på, men at de sjekker værvarselet nøye. varsom.no er et veldig nyttig verktøy for både å sjekke skredvarsel og å tilegne seg nyttig kunnskap om skred og skredfare, sier Hellum.

Les også: