NRK Meny
Normal

Tiltalte kunne fått millioner i forsikringsutbetaling

DRAMMEN (NRK): Den tiltalte Tranbykvinnen kunne fått 2,7 millioner kroner i forsikringsutbetaling etter mannens død. Pengene er foreløpig frosset på en konto.

Tranby-saken parkeringsplass

UTBRENT: Den utbrente bilen ble funnet på en parkeringsplass på Tranby i Lier påsken 2013.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Avdøde Per Gunnar Asheim hadde forsikringer via jobben sin som hadde gitt flere millioner kroner i utbetalinger til ektefellen og barna. Forsikringene hadde blitt utbetalt i form av et engangsbeløp og som årlige pensjoner. Mandag fikk Drammen tingrett vite hvor store utbetalinger dette hadde blitt.

Politibetjent Olav Natten Kleiveland fra Lier lensmannskontor presenterte en oversikt over hvilke utbetalinger de etterlatte hadde fått.

– Ektefellen ville fått en engangssum på nær 2,7 millioner kroner. I tillegg hadde hun fått en årlig utbetaling på 160.000 kroner i form av pensjon som ville vart livet ut, forklarte Kleiveland.

Forsikringene til Asheim inneholdt et tillegg fordi han var direktør i Frontline. Dette ledertillegget var på flere tusen kroner.

– Helt ukjent for meg

Utbrent bil i drapssaken i Tranby i Lier

Per Gunnar Asheim ble funnet død i konas utbrente BMW.

Foto: NRK

Den tiltalte 53-åringen hevder bestemt at hun ikke kjente til forsikringsavtalene til ektemannen Per Gunnar Asheim. Aktor ville vite om det var en mulighet for at tiltalte kjente til forsikringsavtalen.

– Det er ikke funnet forsikringspapirer i parets bolig. Det vi vet, er at Per Gunnar Asheim hadde fått tilsendt forsikringsavtalen på e-post og at den e-posten hadde blitt åpnet, sa Kleiveland.

– Jeg har aldri vært interessert i noen forsikring i det hele tatt, sa den drapstiltalte kona.

Rett før dødsfallet var paret i en oppbruddsfase der de skulle gå fra hverandre.

– Jeg var mest tjent med at Per Gunnar var i live. Ved skilsmisse hadde jeg fått det jeg trengte. For meg var det viktig for at barna hadde en mor og en far, sa hun.

Gjelder ikke ved drap

Mens barna allerede har fått utbetalt forsikringspengene, har utbetalingene til den drapstiltalte kona blitt holdt tilbake.

Olav Natten Kleiveland forklarte at det er ulike regler ved forsikringsutbetaling når en person dør. Mens forsikringene hadde blitt utbetalt ved selvdrap, hadde de ikke blitt det hvis den etterlatte er skyld i vedkommendes død.

– Disse pengene er foreløpig frosset på en konto i forsikringsselskapet. De avventer til retten kommer fram til et standpunkt, sa Kleiveland.