Statsministeren vil satse på nettbrett

Statsminister Erna Solberg valgte å slå sammen valgkampåpning med skolebesøk i Drammen. Der ble hun imponert over Åskollen skoles satsing på nettbrett i undervisningen.

Erna Solberg på Åskollen skole

Statsministeren startet valgkampens første dag på Åskollen skole i Drammen. Skolen er langt framme i bruk av nettbrett i undervisningen.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Valglogo

Statsministeren husker sin egen opplevelse av å komme tilbake til skolen etter sommerferie.

– Jeg må innrømme at det mest spennende var å treffe vennene mine igjen etter en lang sommerferie. Så var jeg nok utålmodig etter å begynne på skolen igjen etter åtte uker ferie, sier Erna Solberg.

– Skolene må ha en bevisst strategi

Åskollen skole ville mandag vise frem skolens satsing på digitale verktøy. Nettbrettene har blitt en viktig del av elevenes hverdag. Slik er det også for statsministeren.

– Jeg bruker nettbrett hele tiden, og mye oftere enn pc. Både til å skrive på og holde meg oppdatert. Og så litt til spill, smiler hun.

– Hvorfor er det så få skoler som bruker nettbrett i undervisningen?

– Det skal passe inn i et undervisningsopplegg. Da må du ha lærere som har kompetanse på det, og en skole som har en bevisst strategi. Jeg er opptatt av at dette må gjennomføres slik at alle lærerne bruker det, og det må planlegges. For noen kan det være andre hjelpemidler som fungerer bedre.

Valgte Drammen på grunn av skolesatsing

– Nå er det åpning av skoleåret og jeg er her fordi Drammen har gjort det veldig bra med sin skolesatsing. Kommunen bestemte seg i 2008 for å løfte skolen, og det har vært gjennom bevisst satsing på skoleledelse og etterutdanningsprogrammer. Det er imponerende å se hva dette har ført til, sier statsministeren.

Rektor Lars Christian Gjøsæther ved Åskollen skole er storfornøyd med besøket.

– Vi er svært glade for å få statsministeren på besøk, elevene har pynta seg og vi har gledd oss lenge, forteller han

Så måtte Erna Solberg bli med videre for å bidra i fjerdeklassingenes skoleprosjekt "Boka om meg selv". Statsministeren hjalp til med å lese inn en liten tekst, til elevenes begeistring.