NRK Meny
Normal

VG: – Spor etter diesel er viktig i drapssaken

Politiet har funnet diesel i den bensindrevne bilen der en 57-åring ble funnet død i Lier. Kona er tiltalt for å ha tent på bilen etter å ha dopet ned mannen sin.

Utbrent bil i drapssaken i Tranby i Lier

Den døde 57-åringen ble funnet i passasjersetet på denne bilen.

Foto: NRK

VG viser til en hemmelig kjennelse fra Drammen tingrett. Der er det beskrevet spor etter diesel under passasjersetet der den avdøde satt.

Politiet har også overvåkingsbilder som viser at den 53 år gamle kona kjøpte en bensinkanne i plast, fyrstikker og engangshansker på et kjøpesenter dagen før bilbrannen 27. mars 2013. Plastkanna og hanskene er ikke funnet hjemme hos paret. Politiet tror disse tingene har brent opp i bilen.

Les også:

Også tiltalt for vold og mishandling

Kona ble tidligere i høst tiltalt for overlagt drap på mannen. Hun har ikke innrømmet å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre. Politiet har også etterforsket saken ut fra en teori om at mannen tok sitt eget liv.

Hjemme hos familien er det funnet spor etter medisiner i en kaffekvern. Ifølge tiltalen skal hun ha lurt i ektemannen søvndyssende eller bedøvende midler. Det ble funnet spor etter dette i avdødes kropp.

53-åringen er også tiltalt for vold mot barna sine og forsøk på å påvirke vitner. Også avdøde skal ha blitt mishandlet av kona.

Rettssaken starter i Drammen tingrett 13. januar neste år.

Les også: