Tiltalt for overlagt drap

Kvinnen (52) som har vært siktet for å ha drept sin 57 år gamle mann på Tranby i Lier i fjor, er nå tiltalt for overlagt drap.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

En mann (57) ble funnet død i denne utbrente bilen i Lier i mars 2013.

– I alle saker der det er spørsmål om hvorvidt det er begått et drap skal tiltalen

Lars Erik Alfheim

Statsadvokat Lars Erik Alfheim

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

besluttes av riksadvokaten. I denne saken har riksadvokaten tatt ut beslutning om tiltale for overlagt drap, sier statsadvokat Lars Erik Alfheim.

– Bakgrunnen for denne beslutningen er basert på den etterforskningen som er gjort i saken. Det er noen flere forhold som skal inn i denne tiltalen, så den vil foreligge om et par uker, sier Alfheim.

Det var VG som først omtalte saken.

Les:

– Tar det tungt

Kvinnens forsvarer, Hilde Marie Ims sier til at den tiltalte kvinnen er informert om tiltalebeslutningen.

– Siktede tar den pålemessige beslutningen i saken svært tungt. Hun har vanskeligheter med å ta det innover seg. Hun har fra dag én vært krystallklar på at hun ikke har drept sin ektefelle.

Ims sier at hennes klient har en teori om hva som kan ha ført til ektemannens død.

– Vi har selvfølgelig et alternativt hendelsesforløp til den teorien som påtalemyndigheten har, men den vil vi komme nærmere inn på i forbindelse med tingrettens behandling.

– Tatt for lang tid

Forsvarsadvokaten sier de er kritiske til politiets etterforskning av saken.

– Det har vært en lang etterforskning og en komplisert etterforskning. Det har jeg full forståelse for, men det er en del forhold som vi har vært kritiske til og er det fortsatt. Etterforskningen har tatt tid. Den har vært omfattende,

Hilde Marie Ims

Forsvarer Hilde Marie Ims

Foto: Advokatfirmaet Furuholmen

men det er en del etterforskningskritt som etter min mening har tatt altfor lang tid.

Les:

Politiet har tidligere forklart etterforskningens lengde med at dette har vært en kompleks sak som det har tatt lang tid å etterforske av flere grunner. En av grunnene var at det tok lang tid før den siktede kvinnen var villig til å forklare seg.

Rettssaken er berammet til å starte i Drammen tingrett den 13. januar neste år.

Funnet i utbrent bil

Det var turgåere på Tranby i Lier som oppdaget den utbrente bilen på en parkeringsplass i skogkanten. Bilen ble funnet onsdag 27. mars, dagen før skjærtorsdag. Det ble raskt slått fast at det trolig var en savnet 57-åring fra Tranby som satt død i den utbrente bilen.

Dagen etter meldte politiet at mannens ektefelle var pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Dopet og drepte mannen

Funn av medisiner som står på narkotikalisten, er funnet både i en kaffekvern i ekteparets hjem og i 57-åringens kropp. Dette er et av de viktigste funnene politiet har samlet inn i etterforskningen, skriver VG.

Hovedteorien til politiet er derfor at den drapssiktede 52-åringen dopet ned og drepte ektemannen.

Politiet har også beviser for at kona i dagene før mannen ble funnet utbrent, hadde kjøpt en kanne med diesel. Hun hadde også kjøpt fyrstikker.

Motivet skal ifølge politiet være en konflikt om barna. Paret sto også midt i en sak i Fylkesnemnda der begge to skulle fratas omsorgen.

Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld