NRK Meny
Normal

Skogeierne kjemper videre

Det er ventet harde diskusjoner i dagens årsmøte i Viken skog etter mistillit til styret.

Follum fabrikker

Det blir ny kamp for papirmaskinen PM2 på Follum på årsmøtet i Viken skog.

Foto: Follum fabrikker

Onsdag er det årsmøte i Viken skog som er skogeiernes andelslag. Der er det ventet harde diskusjoner og mistillit etter at Viken skogs representanter i styret i Norske skog gikk inn for å legge ned en papirmaskin på Follum.

Leder av Ringerike Skogeierlag, Asle Oppen, har varslet mistillit mot hele eller deler av styret i Viken skog.

Les også: Styret trekker seg

Vil redde papirmaskinen

Det er mangel på informasjon innad i Viken skog som er hovedårsaken til at Ringerike skogeierlag fremmer mistillit på dagens årsmøte.

- Vi ønsker å markere at slik som dette har blitt behandlet, sånn vil vi ikke ha det, sier Oppen.

Selv om Norske Skog vil legge ned den ene maskinen på Follum, har skogeierne på Ringerike fortsatt tro på at den kan reddes.

- Det har vi faktisk, fordi det vil bli andre konstellasjoner i de styrende organene i Norske Skog, sier han.

Er avslappet

Styreleder i i Viken Skog, Helge Evju, sier han er rolig før møtet.

- Jeg er ganske avslappet, og jeg føler det ikke som om jeg får mye kritikk internt. Det er kritikk fra Ringerike og omegn, men ellers opplever jeg ikke at det er mye intern kritikk i Viken, sier han.

- Men hvordan opplever du den kritikken som kommer?

- Kritikken går på dette med informasjon, men jeg mener at det overhodet ikke er tilfelle i denne saken. Vi har hatt behandling av denne saken mange ganger i Vikens organer, og på møter gjennom hele vinteren, så jeg er ikke enig i kritikken om mangel på informasjon i denne saken, sier han.

Sitter trygt

Det blir ikke flertall for forslaget om mistillitmot Helge Evju og resten av styret i Viken Skog på styremøtet onsdag kveld.

Det slår Nationen fast etter en ringerunde til regionledere og skogeierlagsledere i Viken.

Forslaget kommer ikke til å få flertall. 18 skogeierlag i region Follo-Østfold i Viken har vedtatt en resolusjon som slår fast at Viken-representantene i Norske Skogs bedriftsforsamling har gjort en god jobb. Uttalelsen er adoptert av de fleste andre regionene, blant annet Vestfold, Romerike og Numedal.