Skiskytterstjerner skal skyte midt i byen

Standplass blir plassert på torget når Ole Einar Bjørndalen og det norske skiskytterlandslaget kommer til Drammen i sommer.

Showrenn i Drammen

SKYTER I BYEN: Standplassen blir plassert på fortauet ved taxiholdeplassen ved Bragernes torg, og det skal skytes i retning bybrua for å treffe blinkene 50 meter unna. Illustrasjon: Per Gunnar Rød-Knudsen

Nå er det bekreftet – 16.–17. juni skal Ole Einar Bjørndalen og en rekke andre skiskytterstjerner gå showrenn i rulleskiskyting i Drammen sentrum, melder Drammens Tidende.

Standplassen blir plassert på fortauet ved taxiholdeplassen ved Bragernes torg, og det skal skytes i retning bybrua for å treffe blinkene 50 meter unna. Løypa er på 800 meter.

– Det blir folkefest midt i byen. Folk får se løperne på nært hold, det internasjonale skiskyttermiljøet er til stede, og Ole Einar Bjørndalen og det norske landslaget står på startstreken, sier sjefen for arrangementet, Arne Madsen, til NRK.

– Nytt konsept

Madsen mener det aldri før har blitt arrangert et slikt skiskytterrenn i sentrum av en by. Det nærmeste i Norge er kanskje Blink-festivalen i Sandnes, som foregår i havneområdet.

– Det blir unikt å se de store stjernene skyte midt i Drammen sentrum. En blanding av sport og underholdning, sier Madsen.

Det er altså bekreftet at det norske landslaget både på herre- og damesiden skal delta. Dessuten jobbes det med å få franske og tyske løpere til showrennet, som skal sendes direkte på NRK.

Trygt?

Skytebanen skal blant annet være omringet av containere, og sikkerheten vil bli som i et verdenscuprenn i skiskyting.

Politiet er trygge på at sikkerheten blir ivaretatt, sier seksjonsleder ved operativ avdeling i politihuset i Drammen, Jan Ole Dystland, til Drammens Tidende.

– Det er bare fint at det skjer noe i byen. Og så er jo de som skal skyte forholdsvis treffsikre, sier han til avisen.