NRK Meny
Normal

Bjørndalen: – Jeg har ikke vært meg selv

RUHPOLDING (NRK): Ole Einar Bjørndalen er perfeksjonist i sin tilnærming til skiskyting, og akkurat nå er det noe som irriterer 42-åringen veldig.

Ole Einar Bjørndalen

SLITT MED SKIPARKEN: Ole Einar Bjørndalen har ikke vært fornøyd med utstyret så langt denne sesongen. Nå håper han derimot ting er på rett vei.

Foto: Jure Makovec / AFP

Etter tre skuffende verdenscuprenn i Oberhof forrige uke, der pallen glapp i siste renn med bom på siste skyting, var Ole Einar Bjørndalen oppgitt.

– Jeg har ikke vært meg selv denne uka, sa han til NRK.

Grunnen skal være at han sliter med skiparken. Før sesongen kvittet han seg med samtlige skipar, og nytt utstyr har ikke fungert optimalt. Derfor har uvanlig mye tid gått med til testing av ski.

– Jeg vraket alle skiene fra i fjor og det eldste paret jeg har er fra september. Snøen endrer seg fra år til år, så skiene må byttes ut. Noen ganger treffer vi, men andre ganger gjør vi dessverre ikke det, forteller Bjørndalen, som går førsteetappe på stafetten onsdag.

Ikke på hugget

Han innrømmer at utstyrsproblemene har stjålet mye energi og oppmerksomhet fra treningsarbeidet.

– Jeg må teste veldig mye og bruker veldig mye tid på å optimalisere utstyret. Det er knallhard jobbing for å finne de beste skiene. Da er det vanskelig å være skikkelig på hugget, sier han.

Under søndagens fellesstart lignet imidlertid Bjørndalen mer på seg selv igjen, gikk et godt løp og kjempet om pallen helt til siste skyting.

– På søndag fant vi litt mer ut av det og jeg er veldig glad for at vi fant ski som funka da. Men det har vært varierende forhold og problemet har vært å finne ski som passer all slags snø, forklarer han.

Tester mellom konkurranser

Letingen fortsetter mellom konkurransene i Ruhpolding denne uken.

– Jeg har fått nye ski sendt hit til testing. Jeg vet at jeg må ha topp ski, eller blir det vanskelig, sier Bjørndalen.

– Vi nærmer oss nå, tror jeg, sier 42-åringen med et lettelsens smil.

Siste nytt

 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal