Sadia tok med dronningen på skogstur

DRAMMEN (NRK): Den Norske Turistforening i Drammen har suksess med sine turer i skog og mark for flerkulturelle. – Vi merker at dronningen ser den fine jobben vi gjør, sier turleder Sadia Aslam.

Dronning Sonja hos DNT Drammen

Sadia Aslam fikk torsdag dronning Sonja med på en av DNT Drammens turer for flerkulturelle.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Aslam har selv brukt marka i mange år, men turleder har hun bare vært noen måneder. Torsdag fikk Aslam også med seg dronning Sonja på tur til Blektjern.

– Vi har jo hatt disse tiltakene de siste årene, og det har vært en positiv utvikling. Det er mange nasjonaliteter som representeres i denne gruppa, sier Aslam.

DNT-prosjektet «Flerkulturelt friluftsliv» startet i 2013 og har i løpet av få år blitt en suksess. Hundrevis av flerkulturelle har deltatt på ulike kurs og turer, ifølge turistforeningen.

– Gir energi

Å få besøk av dronningen er ikke akkurat hverdagskost. Det er viktig at dronningen legger merke til DNT Drammens arbeid, mener Aslam.

– Når dronninga kommer, så ser vi at den fine jobben vår blir sett. Det gir veldig mye energi til de andre også.

Dronning Sonja hos DNT Drammen

Sadia Aslam med dronning Sonja.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Dronningen selv koste seg i marka på tur med de flerkulturelle kvinnene.

– Det er utrolig morsomt å se hvor mange med flerkulturell bakgrunn som er her og som har gleden av å gå i skog og mark. Jeg er imponert over hva kvinnene har fått til og får til, sa dronningen.

– En fantastisk fin opplevelse

Dronninga ble også skjemt bort med god turmat fra ulike land.

– Det var lagt veldig mye kjærlighet i maten, så tusen, tusen takk. Det er veldig koselig å snakke med dere. Jeg har hatt en fantastisk fin opplevelse i dag, sa dronningen til turgruppa.

Simon Torgersen, leder i DNT i Drammen, var både nervøs og stolt under dronningens besøk.

– Jeg er egentlig ganske avslappa som type og blir ikke veldig stressa. Men i dag var det ikke bare en sommerfugl i magen, det er var mange. Det er en stor ære for oss at vi blir lagt merke til. Det er vi stolte av, sier han.

Dronning Sonja hos DNT Drammen

Dronningen ble skjemt bort med god mat på turen til Blektjern.

Foto: Fabian Skalleberg Nilsen / NRK